BNV: Čestitka povodom Dana grada Novog Pazara

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić uputila je danas čestitku gradonačelniku i svim građanima Novog Pazara povodom 20. aprila –Dana Grada Novog Pazara.

’’U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća i u svoje ime čestitam Vama i svim građanima Novog Pazara 20. april –Dan Grada. Novi Pazar je kulturni, ekonomski i politički centar historijske regije Sandžak u kojoj vijekovima u harmoniji živi više naroda, vjera i kultura. Grad Novi Pazar je simbol suživota, tolerancije i dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa i model kako treba da funkcionišu višenacionalne sredine.

Bošnjačko nacionalno vijeće u svojstvu krovne institucije Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji aktivno radi i djeluje na očuvanju identiteta i unaprjeđivanju prava bošnjačkog naroda te time doprinosi i razvoju multikulturalne zajednice u Novom Pazaru. Poštovani gospodine Biševac, nadam se da će Novi Pazar još puno godina ostati prepoznatljiv kao grad tolerantnog suživota više naroda i kultura.

Još jednom primite moje čestitke povodom ovog značajnog dana za sve građane i građanke Novog Pazara i želim Vam uspjeh u daljem obavljanju jedne od najodgovornijih javnih funkcija u Novom Pazaru.’’ navodi se u čestitki koju potpisuje predsednica BNV Jasmina Curić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO