Naslovna Mobile BMW obećao 10 novih modela do kraja 2014.godine

BMW obećao 10 novih modela do kraja 2014.godine

i8 spijunska slika

BMW je na nedavno održanoj press konferenciji potvrdio najave o 10 novih modela do kraja 2014.godine!

Nije bilo reči o detaljima i konkretnim modelima, ali je rečeno da će lansirati 11 novih modela u 2013-oj godini i jos 25 modela do kraja 2015.godine. Objavili su da već imaju nekoliko stotina narudžbina za hibridni model i3, čiji su prvi pred-prodajni modeli sišli sa proizvodnih traka krajem januara.

Novi najavljeni modeli su najverovatnije: novi X5, restilizovana serija 5/ 5GT, X4,  serija 2 kupe/kabriolet, serija 4 kupe/kabriolet, i3, i8…

Jedan od modela koji privlači pažnju javnosti je X4, “mlađi brat” modela X6. Iz BMW-a najavljuju da će X4 biti 4,65m dugačak i koristiti miks četvoro- i šesto-cilindričnih benzinskih i dizel motora pozajmljenih od modela X3, sa kojim ujedno i deli platformu.

Zahvaljujući odličnim prodajnim rezulatatima iz prošle godine, svi su očekivali rast prodaje i profita u BMW-u za ovu godinu, ali oni su oprezni i ne očekuju mnogo veći prihod od prošle godine jer su uložili veliku količinu novca u razvoj novih tehnologija, ali i dalje stoji njihov plan da do 2020.godine na svetskom tržištu plasiraju po dva miliona vozila godišnje!

Foto: worldcarfans.com

 

Exit mobile version