Naslovna Featured Istaknuto Blokirani put kod Velikog groblja na placu porodice Turković?

Blokirani put kod Velikog groblja na placu porodice Turković?

blokirani-put-kod-velikog-groblja-na-placu-porodice-turkovic?

Novopazarka Indira Turković tvrdi da poseduje svu dokumentaciju koja dokazuje da je u vlasništvu njene porodice plac od 2, 8 ari, kroz koji prolazi put koji su blokirali pripadnici Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, a koji vodi do objekta u Izgradnji u vlasništvu Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

Ona je saopštila da 36 godina plaća porez za taj plac koji je nasledila od oca, i da će kroz zakon doći do pravde i dokazati da plac nije u vlasništvu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji. Ona je pozvala nadležne da reaguju i omoguće joj nesmetan prolaz do doma i magistrale.

“Osećam se kao u zatvoru kada mi podižu onu mrežu da prođem. Ovo je moj otac kupio još 1952. godine i nas četvoro je imanje nasledilo nakon njegove smrti. Punih 36 godina ja plaćam porez i imam sva moguća dokumenta, kako to da je sad nečiji plac a ne moj. Je li ovo nečija greška ili ne, videću. Ako je ovo demokratija i otimačina, da se onda pomirimo sa tim. Neću odustati i tražiću pravdu gde god da stignem. Ja podržavam, kao i svi meštani ovde izgradnju Islamskog centra, to je džamija za sve nas, mi ovde džamiju u blizini nemamo”, kaže Indira Turković.

A. N.

Exit mobile version