Novi Pazar – Predsednik BNV Esad Džudžević najavio je izgradnju memorajlnog centra Hadžet a određeno je i idejno rešenje ovog prijekta. Zukorlić poručio Džudževiću i Državi da je vreme kada je država “otimala” Vakuf prošlo. Zukorlić je ovim najavio “blokiranje” izgradnje spomen kompleksa Šehidima na Hadžetu.

maketa spomen kompleksa
maketa spomen kompleksa

U izjavi Džudževića i pismu gradonačelniku Novog Pazara se kaže da su iz BNV “predložili da Grad Novi Pazar učestvuje u izgradnji Memorijalnog centra “Hadžet” i time što će obezbijediti pravne i tehničke uslove i ustupiti prostor koji obuhvata dio Katasterske parcele broj 5479/1 i Katasterske parcele broj 5480 i 5481 na potezu pete mjesne zajednice na Hadžetu.

MUFTIJA MUAMER ZUKORLICNOVI PAZAR 14.09.2010FOTO:ZORAN JOVANOVIC MACCAK
za lokale – može ! za Šehide – Ne može!

Sadnžački Muftija Muamer Zukorlić je prokomentarisao ovu najavu Esada Džudževića gde između ostalog istakao da je prošlo vreme kada su se na vakufskom zemljištu gradile državne zgrade.
“Može, memorijalni centar i treba mi smo ga najavili ali to je Vakufsko zemljište i neka znaju i naši i njihovi da na vakufskom više niko ne može graditi bez nas” zaključioi je Zukorlić.
On je podsetio da su se oni usprotivili izgradnji dečijeg obdaništa na Hadžetu kada su se sukobili sa policijom. Tada su pripadnici Zukorlićevog obezbeđenja uslikani kako mašu sa pištoljima za koje se kasnije ispostavilo da su “bili plastični”.


Podsedimo sporna parcela za koju predstavnici mešihata tvrde da je vakufska prodata je od strane Hajra Tutića tadašnjim vlastima u Novom Pazaru za šta postoje i priznanice koje je Tutič potpisao.
Naš izvor blizak BNV kaže da je Zukorlić ljubomoran na sve ono što radi BNV i da će pokušati da opstruira na sve moguće načine izgradnju Memorijalnog centra na Hadžetu ali da su oni odlučni da izgradnju spomen kompleksa žrtvama komunističkog režima sprovedu do kraja.
Analitičari koje smo kontaktirali kažu da je Zukorlić “ustvari ljubomoran na sve koji pokušavaju da urade bilo koji projekat koji se tiče Bošnjaka jer sebe smatra jedinim koji treba da radi te projekte”.

Podsetimo Zukorlić je u Luksemburgu prikupio 77 hiljada evra za izgradnju BKC Petnjica od dijaspore. Na parceli je postavljen samo kamen temeljac a od radova ni traga ni glasa.

6 KOMENTARA

 1. Kako vas bre nije sram, bojte se Allaha, i sami znate da je cio Hadzet izgradjen na meyarlucima, zasto i dokle vise ismijavanja sa Allahovom vjerom Allah vas uputio ako ste za upute.

  • Vidi ovoga da treba da se gradi neki restoran ili neki biznis dao bi vakufsko a cim cuje da neko nesto drugo radi kuka place.
   On da kaze da je njemu neko ukrao ideju a on sto je rafetu husovicu ukrao ideju o sandzaku kao prekogranicnoj regiji a rafet to izboksovao vlada da mu garantuje nikokm nista.
   Manipulant I prevarant! Dje su ovi iz luksemburga… nemaaaaa zgrade u petnjicu prevario vas !

 2. Vazda je bio “dingospo” što se tiče projekata neimar Muamer od Orlja dje on pobode kamen tu nikne trava.

 3. znaju udbasi i kaludjeri kao i vi haberovci da ne mozete nista napravit na Hadzet bez dozvole uvazenog Muftije, tako i treba jer ste goveda

  • evo ih ovi ispranih mozgova…po šablonu nepismeni,( ili skolovani na njegovom univerzitetu – svejedno je, i dalje nepismeni)..čim nemaju izgovora oni potezu za nacionalnizmom i vjerom..a do juče nisu izlazili iz kafane..a sad samo što podržavaju muamera miljU da su veljiki musljimani…i svi koji nemisle kao oni su “izadajnici, nevjernici”..ma ostav te se toga dosta ste zavađali ovaj narod..muamer je brata sa bratom zavadio sa tom pričom..pustite nas dfa živimo..mi ko nismo znali šta je islam dok ga vi iz orlja niste spustili u opanke u čaršiju..kuš bre za stokom niste za drugo…

Comments are closed.