Blog izbori u turskoj uživo: Glasali Erdogan i Gul

Izbori u Turskoj do sada odvijaju se mirno javila je agencija Anadolija bez obzira na male sukobe između predstavnika biračkih odbora.

ANKARA – Milioni Turskih glasača su pohrlili na birališta u nedjelju i do sada je mirno .

Glasanje počelo 07:00 sati na većini istočnih biračkih mjesta širom 32 pokrajina i da će završiti u 16:00 , dok je u 49 zapadnih pokrajina glasanja počela u 08:00 i da će završiti na 17:00 .

Dopisnik agencije Anadolu koji izvještava  iz jugoistočne provincije Diyarbakir , rekao je da do sada  nije bilo problema .

GLASAO SA 130. GODINA

U istočnoj provinciji Sirt , 130 -godišnji Mehmet Esen je rekao: ” Ja sam glasaO za mir i bratstvo turskog i kurdskog naroda “,

 

Ankara- Predsednik Turske Abdulah Gul glasao je u osnovnoj školi Canakaya.

 gul

 

Istanbul: Glasao je premijer turske Redžep Tajip Erdogan sa suprugom Emine on je novinarima za vreme glasanja kazao da danas glasa narod i da će on odlučivati o sudbini Turske. 

Erdogan je takođe kazao da je interesovanje i glasanje veoma visoko te da će izlaznost biti veoma velika.

Turski premijer i lider Stranke pravde i razvoja (AK partije), Recep Tayyip Erdogan,glasao je  u Uskudar četvrti Istanbula-

Erdogan, nakon glasanja, kazao je da koliko on zna učešće u današnjem izborima će biti visoko i zato “nacije će odrediti što je istina”.

“Želim da čestitam mom narodu, i nadamo se da će ovi izbori biti korak naprijed za demokraciju u zemlji”, dodao je on.

“Turska je ponosna na tebe” i “Recep Tayyip Erdogan” samo su neke od parola koje su uzvikivali pristalice koje su došle da pozdrave Erdogana za vreme dok je glasao.

erdogan

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO