Naslovna Mobile Auto Blindirani Mercedes S600 Guard – i luksuz i zaštita

Blindirani Mercedes S600 Guard – i luksuz i zaštita

0

Kao i prethodne generacije Mercedesove top limuzne i novu S klasu koristiće brojne VIP ličnosti i državnici, a mnogi od njih zahtevaju specijalnu zaštitu. Za one koji bi želeli da se u svojoj limuzini osećaju maksimalno bezbedno, a uz to i da uživaju u luksuznom okruženju, Mercedes nudi verziju S600 Guard.

Mercedes S600 Guard ima sertifikat za najvišu balističku zaštitu nivoa VR9.

U karoseriju automobila ugrađene su specijalne čelične komponente, a dodatna zaštita omogućena je zahvaljujući upotrebi aramida (sintetičkih vlakana otpornih na toplotu) i elemenata od polietilena.

Sve staklene površine imaju laminatnu strukturu i presvučene su sa unutrašnje strana materijalom od polikarbonata.

Specijalna oprema uključuje “panik alarm” sistem, neprozirne unutrašnje roletne, autonomni sistem za recirkulaciju svežeg vazduha, grejana sva stakla, protivpožarni sistem sa automatskom aktivacijom, hidraulični sistem za podizanje i spuštanje bočnih prozora…

Pored svih bezbednosnih sitema, Mercedes je posebnu pažnju posvetio luksuznim sadržajima koji su obavezni kada je u pitanju ovakva vrsta vozila.

Uprkos dodatnoj masi automobila, pogonski sistem se ne razlikuje u odnosu na standardni Mercedes S600.

Ispod haube se nalazi 6.0 V12 koji proizvodi 530 ks (390 kW) i maksimalni obrtni moment od 830 Nm. Ipak, zbog veće težine, maksimalna brzina je elektronski ograničena na 210 km/h.

Exit mobile version