BLIC: Ubijen Radoje Zvicer

Večeras nešto posle 20 časova u Panami je ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, potvrđeno je “Blicu”.

Kako “Blic” saznaje, istražni organi Srbije su obavešetni o njegovoj likvidaciji. Međutim, zvanične podatke po protokolu bi trebalo da da Europol. On je ubijen u kući u Panami. Ranije je Republika objavila da je Zvicer ubijen.

Vođa “kavačkog” klana Radoje Zvicer smatra se jednim od najvećih švercera kokaina na svetu.

Prvi put se spominje 2017. Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o “kavačkom klanu”, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,”kavačkog klana”, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Šverc kokaina i bekstvo Vođa “kavačkog” klana, koji se smatra jednim od najvećih švercera kokaina na svetu, već u martu nije zatečen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači. Crnogorska policija upala mu je u kuću 28. marta. Njegovo bekstvo se poklopilo i sa otkrićem holandske policije koja je razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla upravo do “kavčana” i plana likvidacije.

Tom prilikom je raskrinkan plan koji je napravljen za ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je, dok je bio živ, bio prijatelj i šef Velje Nevolje.

Pokušano više atentata Na njega je pokušano više atentata. Zvicer je izrešetan predprošle godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu.

Radoje Zvicer jedan je od uticajnijih ljudi u podzemlju poslednjih godina. On je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubista i brojna druga krivična dela.

Uskoro opširnije…

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO