Novopazarac Muamer Puzović već mesecima na svom Instagram profilu objavljuje snimke iz skupih automobila kojima kroz Srbiju vozi brzinom i po 261 kilometara na sat i time ugrožava i sebe i druge ljude i za to nimalo ne haje. Ovog bahatog vozača do sad policija nije uhvatila, a da situacija bude još šokantnija on čak ni ne poseduje vozačku dozvolu, saznaje “Blic”.

Na Puzovićevom nalogu na toj društvenoj mreži objavljeno je na desetine snimaka na kojima vozač, čije se lice ne vidi, snima svoje sulude vožnje tokom kojih ogromnim brzinama pretiče druga vozila, nekada koristeći i zaustavnu traku.

Međutim, još uvek nije sa sigurnošću utvrđeno da li se za volanom skupocenih automobila kojima se divlja ulicama zaista nalazi Puzović, ali prema informacijama iz policije, ovaj mladić iz Novog Pazara nikada nije položio vozački ispit, niti poseduje automobil.
Međutim, njegovo ime se pojavljuje među počiniocima saobraćajnih prekršaja!

– Uvidom u kaznenu evidenciju, može se videti da je on 2017. godine napravio prekršaj kada su ga saobraćajni policajci u Novom Pazaru zaustavili dok je vozio četvorotočkaš koji nije u njegovom vlasništvu. Tada je otkriveno da nema dozvolu i napisana mu je kazna – navodi naš izvor.

FOTO: INSTAGRAM

Iako se među snimcima objavljenim na Puzovićevom Instagram nalogu nalazi i mnogo na kojima se vidi kako on, znatno sporije, vozi automobil ulicama Novog Pazara, naš sagovornik ne veruje da je Muamer bio za volanom luksuznih vozila koja jure preko 200 kilometara na sat.
– Puzović je u Novom Pazaru poznat kao “Mamćo Kristijan”, znamo njegovu situaciju, kao i sa kime se druži i zbog toga pretpostavljamo da su u pitanju snimci koje su napravili njegovi prijatelji ili poznanici, a koje je on, iz nekog razloga, okačio na toj društvenoj mreži. Verovatno da bi se “pravio važan” ili izgradio neki imidž opasnog momka – dodaje naš izvor.

FOTO: INSTAGRAM

Na pojedinim fotografijama Puzović pozira u skupim automobilima, a u opisu fotografija naznačava da su to kola “koja su mu bila zaplenjena za vreme policijske akcije “Sablja”.
Pun automobil novčanica
Na jednom od snimaka koji je Puzović objavio na svom profilu vidi se kako on vozi automobil marke “audi” čija je unutrašnjost cela prekrivena novčanicama od 500 evra i svežnjima novčanica od po 1.000 dinara.

FOTO: INSTAGRAM

Puzović na instagramu objavljuje fotografije kako uživa u luksuzu. Sebe naziva “El Patronom”, uvek ismeva ljude koji su tog dana “morali na posao” dok on uživa.

FOTO: INSTAGRAM

Objavljuje fotografije iz restorana, skupih automobila i limuzina, okružen luksuzom i novcem.

FOTO: INSTAGRAM

Međutim, kako “Blic” saznaje, radi se o muškarcu koji je poznat po druženju sa osobama koje se bave kriminalom ili imaju novca, pa se hvali njihovim luksuzom.
Okanović: Završiće u zatvoru

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović rekao je da će Puzović zbog divljanja po srpskim putevima završiti u zatvoru.

– Vožnja brzinom od 261 kilometar na sat u zakonu se vodi kao nasilnička vožnja, a kazna predviđena za ovaj prekršaj je od 30 do 60 dana zatvora, novčana sankcija od 120 do 140 hiljada dinara i 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom, bilo da je vozio u naseljenom mestu ili na autoputu. Kolika je to zapravo brzina, najbolje pokazuje to što, ako vozite duplo manjom brzinom, odnosno 130 na sat, i vidite u retrovizoru automobil koji se nalazi 100 metara iza vas i koji se kreće 260 na čas, taj auto će vas stići za manje od tri sekunde! Pri toj njegovoj brzini za sekundu se pređe čak 72,5 metara. Kao da ova ludačka brzina nije dovoljna, on je u ruci držao mobilni telefon i snimao, što se podvodi pod nedozvoljenu upotrebu, za šta je zaprećena dodatna kazna od deset hiljada dinara. Policija treba pod hitno da identifikuje vozača i reaguje u skladu sa zakonom – jasan je Okanović.

Tekst u cjelosti preuzet sa Blica.