Za dobru zaradu ne treba imati komplikovanu ideju koju je teško realizovati. Potrebno je samo pogoditi ukus potrošača i imati malo sreće.

Dokaz za to su i ovi izumi koji, koliko god glupavi i beskorisni bili, su svojim izumiteljima doneli pravo bogatstvo.

1. Wacky Wall Walker

Radi se o maloj hobotnici koja ima lepljive krake. Poenta je da se ova igračka baci na zid i onda ona lagano puže prema zemlji. Ken Hakuta obogatio se na ovoj igrački tako što je za 100.000 dolara od jedne kineske kompanije otkupio prava na ovu igračku i usavršio je u Americi zaradivši na njoj 80 milijuna dolara.

2. Yellow Smiley Faces

Braća Bernard i Marej Spain na sličan su način otkupili prava za nasmešeno lice zajedno s logom ‘Želimo vam ugodan dan’. Popularni smajlić 70-tih je zaradio 50 miliona dolara. Nakon toga su otvorili i prvu trgovinu koja je prodavala robu sa smajlićem. Lanac trgovina se širio da bi ga braća na kraju prodala za 500 miliona dolara.

3. Riba koja priča

Kompanija iz Teksasa predstavila je ribu koja priča. Vrlo brzo ova igračka postala je jedna od najprodavanijih u Americi jer je prepoznata kao duhovit poklon kojim lako možete živcirati rodbinu i prijatelje.

4. Tamagotchi

Širom sveta prodato je čak 70 miliona komada ovog veštačkog ljubimca a svojim izumiteljima doneli su preko četvrt milijarde dolara.

Ostale luckaste izume pogledajte u videu: