Naslovna Sandžak Bjelopoljski mališani obilježili Dan djeteta (video)

Bjelopoljski mališani obilježili Dan djeteta (video)

Sandžak – Bijelo Polje – Dječji vrtić „Dušo Basekić” organizovao je danas u svim vaspitnim jedinicama u gradu i na seoskom području zanimljive programe povodom 20. novembra Svjetskog dana djeteta. U vrtiću „Crvenkapa” u Pruškoj organizovan je maskenbal, a mališani svih vaspitnih grupa izveli su recitacije, pjesmice i zanimljive muzičke koreografije. Jednako veselo bilo je i u matičnoj jedinici „Pčelica”, dok su mališani iz vrtića „Leptirić” na Zaimovića livadama, izveli u Centru za kulturu crnogorsko kolo, u okviru programa koji je organizovala osnovna škola „Risto Ratković”.

19-11-vrtic-maskenbal2

„Vrijedni su bili i vaspitači i djeca u vrtićima pri osnovnim školama u Tomaševu, Sutivanu, Nedakusima, Njegnjevu, Rasovu i Zatonu i svi su oni na svoj način obilježili dan dječjih prava, kaže za Radio Bijelo Polje direktorica te predškolske ustanove Ida ćetković. Ćetkovićeva podsjeća da je ove godine u vaspitne jedinice upisano 850 djece, i da su otvaranjem novog objekta u Pruškoj obezbijedjeni kvalitetni i savremeni uslovi za boravak i rad sa najmladjima.

„Sa izgradnjog novog vrtića u ulici „Lenke Jurišević” koja bi trebalo da bude okončana do nove školske godine značajno ćemo proširiti smještajne kapacitete, i moći da izadjemo u susret zahtjevima roditelja za smjještanjem njihove djece u naše objekte”, podsjeća Ćetkovićeva.

Ona je najavila izgradnju vrtića u Rasovu i pritom se zahvalila predsjednku Opštine Aleksandru Žuriću na razumijevanju i podršci u realizaciji ovih važnih projekata.

izvor. RadioBP. sandžakhaber

Exit mobile version