Bizarno: U domu za lica ometena u razvoju u Tutinu štićenik preminulom odsekao polni organ!

Tutinska policija ispituje bizarni slučaj sakaćenja tela preminulog B.J. (56) koji je jutros otkriven u Domu za stara i lica ometena u razvoju.

dom tutin copy

 

Kako javlja Regionalna televizija, tokom jutra preminuo je muškarac koji je takođe štićenik ovog Doma i njegovo telo je ostalo u sobi u kojoj je živeo. Bojan M. je ušao u sobu i metalnim poklopcem od paštete Baranslavu  odsekao polni organ.

Jedan od radnika ove ustanove rekao je za Regionalnu televiziju da je prema pravilniku te ustanove, telo  moralo ostati u Domu najmanje dva sata nakon što je smrt proglašena.

-To je Bojan iskoristio i masakrirao telo pokojnika, rekao nam je jedan od radnika u ovom Domu.

Krevet na kojem je telo pokojnika bilo položeno natopljen je krvlju a ona se, prema rečima našeg sagovornika, slivala i po podu.

-Posteljina i dušek su bili natopljeni krvlju. Pod je bio sav krvav i na njemu su ostali krvavi tragovi obuće što ukazuje da je Bojan još neko vreme posmatrao unakaženo telo, kazao nam je radnik.

U novopazarskoj Policijskoj upravi potvrđeno nam je da je štićenik umro prirodnom smrću i da nema naznaka da je ubijen.

-Policija obavlja uviđaj a prema dosadašnjim saznanjima Branislav je umro prirodnom smrću a njegovo telo je masakrirano nakon što je preminuo, rečeno nam je u policiji.

Direktor Doma u Tutinu Ramiz Zećirović, sem što je potvrdio događaj, nije želeo da pojasni detalje ovog masakra.

-Nemam vremena da odgovaram na vaša pitanja. Sve što vas zanima pitajte me drugom prilikom, sada me ostavite na miru, rekao je Zećirović.

Kako su radnici Doma kazali za Regionalnu televiziju, u utorak se u ovoj ustanovi hranom udavio Feto M. a u septembru se V.A. spalio i zadobio teške telesne povrede. Sredinom avgusta, štićenik ovog Doma M.P. je skočio kroz prozor i poginuo

Nesrećni čovek je umro prirodnom smrću, ali je otom utvrđeno da mu je odsečen polni organ. Kako saznaje “Sandzakhaber” pretpostavlja se da je sakaćenje tela pokojnika učinio B.M. (25) takođe štićenik doma, koji je najverovatnije psihički oboleo.

DIREKTOR UMRO JE PRIRODNOM SMRĆU!

U Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu tokom jutra preminuo je jedan od štićenika, rekao je Tanjugu direktor te ustanove Ramiz Zećirović.

Zećirović je pojasnio da je jedna od medicinskih sestara jutros, oko 7.30 časova, u sobi broj 21 zatekla jednog od štićenika kako leži prekriven čaršavom.

Prema njegovim rečima, ona je pokušala da ga probudi, ali se nije odazivao, nakon čega je konstantovana njegova smrt.

Soba u kojoj se nalazio preminuli štićenik odmah je zatvorena, ali je jedan od štićenika koji je sklon samopovređivanju ušao u sobu preminulog i, kako je kasnije utvrđeno, poklopcem od konzerve od paštete masakrirao njegovo telo.

Zećirović je kazao da se ovaj štićenik ranije više puta samopovređivao i da je već trebalo da bude prebačen u drugi centar.

Portparolka PU Novi Pazar Bedrija Mujović rekla je Tanjugu da je policija izašla na lice mesta i zatekla štićenika doma u sobi bez znakova života.

“Policija je postupila po prijavi, otišla na lice mesta i izvršila uviđaj, a sve detaljnije informacije saopštiće tužilaštvo” , dodala je Mujović.

U Domu za lica mentalno ometena u razvoju ima oko 300 štićenika, među kojima su i lica iz bivše Jugoslavije.

izvor.rtv.rtvns.tanjug.sandzakhaber

 

Podsetimo sandzakhaber i ranije je pisao o lošim uslovima u ovom domu

link1

link2

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO