Biševac: Zlatne medalje boksera u Somboru posledica kontinuiranog rada

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da zlatne medalje Džejlana Toskića i Ahmeda Mavrića na Prvenstvu Srbije u Somboru nisu slučajne i da iza toga stoje žestok rad i priprema.

“Čestitam Džejlanu i Ahmedu na trofejima, koji otvaraju vrata reprezenatacije, ali i upravama njihovih klubova i trenerima na kontinuiranom radu neophodnom da se napravi rezultat. Grad podržava sportiste, a bokseri su na osnovu prvog mesta u Razvojnoj ligi Srbije dobili priliku i odlučili da učestvuju u Regionalnoj ligi”, rekao je Biševac.

On je na prijemu u čast dvojice novopazarskih boksera najavio da će Novi Pazar kao grad sporta i boksa podržati nastup u Regionalnoj ligi, koja počinje predstojećeg vikenda u Banjaluci.

“Naši bokseri će imati kvalitetne borbe. Bokserski savez Srbije takođe ima kontinuitet u radu, posebno od dolaska Nenada Borovčanina na čelo, posle čega je došlo do razvoja boksa u Novom Pazaru i celoj zemlji. Očekujem nastavak dobrih rezultata i ne samo medalje na nivou države, već i balkanske i evropske”, naveo je Biševac.

Bokser Dandija Toskić ostvario je tri pobede u Somboru i osvojio zlato u velter kategoriji, sa težinskim limitom na 67 kilograma, koje je pridodao najsjanijem odličju iz Šapca prošle godine, ali u polusrednjoj kategoriji, do 71 kilograma.

“Želim da zahvalim gradonačelniku Biševcu i direktoru Ustanove za sport Emiru Mehmedoviću što su nam omogućili uslove da se dobro spremimo i obezbedili novačane nagrade. Daćemo sve od sebe da donosimo što više titula, domaćih i međunarodnih”, kazao je Toskić.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo da nastupam za svoj grad u Regionalnoj ligi. Spremni smo. Fokus je titula, kao i svima. Daćemo sve od sebe za što bolje rezultate u Regionalnoj ligi, da se plasiramo u plej-of i borimo se za trofej”, dodao je on.

Borac Novog Pazara Ahmed Mavrić je sa dve pobede u Somboru stigao do zlata u poluteškoj kategoriji, do 80 kilograma.

“Gradu zahvaljujemo na prijemu i finasijskoj podršci. Pomogli su nam da dođemo do zlatnih medalja za ceo grad. Možda me neki pre ovog šampionata nisu poznavali dobro, ali sada me znaju. Lakše je nego pre jer se otvaraju neka vrata, koja su ranije bila zatvorena”, rekao je Mavrić.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO