Biševac: Zadovoljstvo zbog većeg broja studenata koje stipendiramo ove godine

Grad Novi Pazar drugu godinu zaredom stipendira najbolje studente sa teritorije Novog Pazara. Za one koji studiraju na nekom od državnih fakulteta i imaju prosječnu ocjenu iznad devet Grad je iz budžeta izdvojio značajno veća sredstva u odnosu na prošlu školsku godinu.

Tim povećanjem na inicijativu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca značajnu novčanu podršku u školskoj 2019/2020. godini dobijaće 75 studenata.

“Srećan sam što ove godine stipendiramo 75 studenata. U odnosu na prošlu godinu kada smo stipendirali 61 studenta, uvećana su izdvajanja iz budžeta za te namene. Oni koji studiraju i izučavaju nauku to zaslužuju. Mi samo radimo svoj posao, podržavamo i ulažemo u mladost i budućnost Novog Pazara”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Prema riječima gradonačelnika Biševca naši sugrađani koji će sutra biti svetski priznati stručnjaci već sada kao studenti su ambasadori Novog Pazara. Obaveza vlasti je da bez odlaganja podrži te malde ljude, odnosno uloži novac u najperspektivniju budućnost Grada, smatra Biševac i dodaje da gdje god da su Novopazarcima je Novi Pazar uvijek na prvom mjestu.

“Naši studenti su najbolji, u kom god da su gradu ili na kom god da su fakultetu oni su lideri i najbolji prezenteri rodnog grada. Pokazalo se mnogo puta da je veliko dobro za zajednicu kada dobri ljudi i stručnjaci ostanu u svom gradu, isto tako naši sugrađani koji su priznati stručnjaci u svetu nikada ne zaboravljaju Novi Pazar”, dodao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Nedavno najveće priznanje Ministarstva prosvjete koje je uručeno Biševcu za veliki doprinos poboljšanju uslova rada u obrazovnim ustanovama i afirmaciji uspješnih učenika i prosvjetnih radnika grada Novog Pazara je uspjeh tima i svih prosvjetnih radnika koji se odgovorno bave najzahtevnijom profesijom koji na pravi put usmjeravaju generacije djece, zaključio je Biševac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO