Naslovna Featured Istaknuto BIŠEVAC: Zabrana rada nakon 21 sat za dobrobit građana

BIŠEVAC: Zabrana rada nakon 21 sat za dobrobit građana

bisevac:-zabrana-rada-nakon-21-sat-za-dobrobit-gradjana

NOVI PAZAR – Epidemiloška situacija na području Novog Pazara je nestabilna i nesigurna“, kazao je direktor Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić, nakon sednice Stručno operativnog tima Štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

„U poslednjih sedam dana beležimo pogoršanje situacije na terenu. Zavod za javno zdravlje obradio je od početka epidrmije 13 869 uzoraka. Od toga je 1428 pozitivnih, od čega na području Novog Pazara 1134. U poslednjih mesec dana, situacija se komplikuje pa smo u periodu od 1. do 25. oktobra evidentirali 34 slučaja novoobolelih, dok je u poslednjih nedelju dana (od 26. do 31. oktobra) zabeleženo 38 slučajeva. Jasno je da nam brojke ne govore u prilog poštovanja mera. Apelujemo na građane da se pridžavaju mera jer virus cirkuliše među nama. Budimo pametni, strpljivi i odgovorni, jer je to u interesu svih nas“, rekao je Spahić.

A usled nepovoljne epidemiloške situacije, na teritoriji Novog Pazara,na snazi je Uredba Vlade Srbije o ograničenju rada ugostiteljskih objekata.

„Uredba Vlade se primenjuje za dobrobit građana, ne samo kod nas već u još 12 gradova i opština gde je proglašena vanredna situacija. Uredbom Vlade jasno je definisano da unutrašnjost ugostiteljskih objekata predstaje sa radom nakon 21 sat, dok je rad na otvorenom – u bašti i na terasi dozvojlen do 23 časa. Imali smo ovim povodom razgovor i sa novopazarskim ugostiteljima, koje smo želeli da upoznamo sa epidemiloškom situacijom u gradu“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ističući da je Uredba Vlade jasno definisala protivepidemiloške mere.

„Svaku meru koja je na snazi sagledamo iz više uglova i svesni smo da je situacija za sve teška, da utiče na kompletnu domaću privredu. Ipak, priotitet je zdravstvena bezbednost građana oko čega smo se složili i naša želja je da preventivno delujemo kako bi sprečili scenario koji smo imali ranije. U zavisnosti od daljeg razvoja epidemiloške situacije, primenjivaćemo i odgovarajuće mere“, kazao je gradonačelnik Biševac.

http://www.pravno-informacioni-sistem.rs/SlGlasnikPortal/eli/rep/sgrs/vlada/uredba/2020/66/1/reg

Exit mobile version