Naslovna Featured Istaknuto Biševac: Uspesi boksera Dandija nisu slučajni

Biševac: Uspesi boksera Dandija nisu slučajni

bisevac:-uspesi-boksera-dandija-nisu-slucajni

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da su mladi bokseri Dandija predvođeni bivšim asovima Mladosti Nijazijom Mujdragićem i Dževadom Ibrovićem za kratko vreme ostvarili vrhunske rezultate.

“To nije plod slučajnosti već entuzijazama. Potrudićemo se da stvorimo što bolje uslove za ove momke. Cilj je da u narednom periodu formiramo ekipu za takmičenje u Prvoj ligi. Boks u Srbiji napredovao je od dolaska Nenada Borvčanina na čelo saveza i predstoje mu bolji dani”, rekao je Biševac na prijemu u čast Bokserskog kluba Dandi.

Predstavnici Dandija osvojili su četiri zlatne i srebrnu medalju na prvenstvima Srbije u tri različite starosne kategorije, uz dobre rezultate na još nekoliko prestižnih turnira.

Kadetski prvaci države krajem oktobra u Beogradu postali su najbolji kadet na tom šampionatu Nermin Pavlović, Dženis Vanić i Admir Kamešničanin, kao i pionir Zejd Gicić.

Potom je vedeta Dandija, 19-godišnji Džejlan Toskić na Prvenstvu Srbije u Smederevu stigao do srebrne medalje u velter kategoriji.

“Zadovoljan sam, a naredne godine na programu je Svetsko prvenstvo u Beogradu. Slede pripreme reprezentacije Srbije u Rusiji. Očekujem napredak kroz međunarodne mečeve i nastupe u našoj Prvoj ligi. Za kratko vreme odmerio sam snage sa vrhunskim majstorima, poput Vahida Abazova i Antonija Bisea”, kazao je Toskić.

Direktor Dandija Nijazija Mujdragić otkrio je da je interesovanje mladih za boks veliko, da je klupska sala za trening prepuna i da se radi u dva termina.

“Sa četiri titule prvaka države premašili smo očekivanja, a to je najviše zahvaljujući treneru Ibroviću. Okupio je boksere i izgarao na treninzima, pa oni u njega imaju veliko poverenje”, naveo je Mujdragić.

Prvi trener Dandija je nekadašnji seniorski prvak države Dževad Ibrović.

“Prezadovoljan sam. Radili smo marljivo i očekivali dobre rezultate, ali iskreno ne na ovom nivou. Idemo dalje. Kadeti će biti u reprezentaciji, a Toskic je već u najboljoj selekciji. Očekuje ga i takmičenje u Prvoj ligi Srbije”, zaključio je Ibrović.

M. Minić

Exit mobile version