Biševac ugostio Saidu i Elzana

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je sa velikim zadovoljstvom ugostio uspešne sportiste Saidu Bukvić i Elzana Bibića, koji su sugrađane navikli na evropske i svetske medalje.

“Oni predstavljaju uzor mladima koji se bave sportom, a svojim primerom potvrdili su da se do zapaženih rezultata stiže samo upornim radom. Najbolji su reprezenti grada i države. Kao i uvek, bićemo uz njih i stvaraćemo uslove da i dalje napreduju. Pored školskog i amaterskog sporta, veoma nam je bitan i vrhunski sport”, rekao je Biševac.

Trostruka svetska i dvostruka evropska šampionka u lou-kiku do 52 kilograma Saida Bukvić prošlog vikenda u Budimpešti treći put zaredom osvojila je Svetski kup, čime je napravila idealnu uvertiru pred Svetsko prvenstvo u kik-boksu u italijanskom Lidu di Jezolu.

“Gradonačelnik i Sportski savez uvek su uz nas sportiste i daju nam podršku. Posle trećeg vezanog trijumfa na Svetskom kupu u Budimpešti, do kojeg sam stigla sa tri pobede u tri dana, od 15. oktobra na Svetskom prventvu pokušaću da četvrti put budem najbolja i da donesem novo zlato u moj grad. To je najveći izazov za mene”, kazala je Bukvić.

Elzan Bibić je sezonu u kojoj je dva puta operisan učinio veoma uspešnom jer su odličnih 3:36,71 minuta na 1.500 metara u Budimpešti pratile dve trke ispod 7:40 na 3.000 metara.

Pobedom na jakom mitingu u Roveretu i vremenom od 7:39,45 minuta srušio je državni rekord, koji je odolevao punih 38 godina, a 12. decembra očekuje ga Evropsko kros prvenstvo u Dablinu, u Irskoj.

“Zahvalio bih gradonačelniku Biševcu, svima koji nas prate i Sportskom savezu. Teška godina za mene, ali sam uprkos zdravstvenim problemima istrčao neka sjajna vremena. Iznenađen sam jer se sve dogodilo posle samo dva meseca kvalitetnog treninga. Sledi Dablin, gde se opraštam od uzrata do 23 godine i želim visok plasman”, naveo je Bibić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO