Biševac ugostio odbojkašicu Henu Kurtagić

Ženska juniorska reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto i osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2021. u Roterdamu, a Hena Kurtagić, proglašena je za najboljeg blokera turnira. Tim povodom ona je danas bila na prijemu kod gradonačelnika.

Ona se zahvalila svima na čestitkama. “Veliko je zadovoljstvo proći gradom kada mi svi čestitaju, imam nepunih 17 godina, ovo je veliko iskustvo za mene. Velika je privilegija i čast što igram za našu zemlju i predstavljam grad u najboljem svetlu. Odbojka je kolektivan sport i bez naše srebrne reprezentacije ne bih mogla da ostvarim ovaj uspeh. Smatram da je individualna nagrada pokazatelj moga rada tokom godine i radiću još jače i bolje kako bih dobila neku još veću nagradu, nadam se olimpijsku,” rekla je najbolja svetska blokerka među juniorkama.

“Sigurno da smo svi u Novom Pazaru ponosni što je Hena postigla ovaj izuzetan svetski uspeh. Rezultat, osim igranja u našoj juniorskoj reprezentaciji koja je na svetskom nivou zauzela drugo mesto, da je Hena Kurtagić proglašena najboljim svetskim blokerom je izuzetan. Prvo veliki zajednički uspeh a zatim i njen pojedinačni. Sve čestitke, mi smo ponosni kao i njena porodica. Ona je ponos našeg grada i cele zemlje.” , rekao je gradonačelnik Nihat Biševac naglašavajući da je Hena vanserijski talenat.

On je dodao da je nakon samo tri godine ostvarila ovaj veliki uspeh, kao i da se očekuje da će ona ostvarivati sjajne rezultate kako u reprezentaciji, tako i na individualnom planu. “Ovo je veliki podstrek svim devojčicama da se bave sportom, pre svega odbojkom. Grad će sigurno staviti akcenat na razvoj ženskog sporta.”, zaključio je gradonačelnik.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO