Biševac u Beogradu potpisao ugovor za nastavak projekta “Inicijativa za inkluziju”

Novi Pazar nastaviće realizaciju projekta u okviru programa “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji – inicijativa za inkluziju faza tri”. Sporazum o realizaciji tog važnog projekta danas je u Beogradu potpisao gradonačelnik Nihat Biševac koji je bio učesnik 49. skupštine Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Projekat „Inicijativa za inkluziju faza tri“ sprovodi SKGO, a deo je šireg programa Njemačke razvojne saradnje “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji sprovodi Njemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ. Gradonačelnik Nihat Biševac, u izjavi za medije podsjetio je da Novi Pazar ovaj projekat realizuje od 2018. godine i dodao da je u pitanju veliki projekat sa važnim rezultatima. Partneri na projektu u Novom Pazaru su Regionalna razvojna agencija Sandžaka “Seda”, “Merhamet Sandžaka” i “IDC”.

Novi Pazar je među deset lokalnih samouprava koje su dobile podršku za realizaciju projekata u cilju sprovođenja inovativnih i održivih rješenja za zapošljavanje teže zapošljivih grupa stanovništva.

A.N.

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO