Biševac: Transparentno o statistici i evidenciji svih obolelih od korona virusa

”Lokalna samouprava ne krije podatke o broju preminulih od kovida u ovom gradu i da će uskoro biti formirana nezavisna komisija koja će utvrditi tačan broj i obavestiti javnost” posebno je naglasio danas gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

On je nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije kazao da Gradska uprava „ne želi ništa da krije i da joj je cilj da se obelodani istina o svim dešavanjima tokom epidemije.

Biševac je istakao da je Gradski štab za vanredne situacije izdao naredbu Regionalnim zdrastvenom centru da dostavi Izveštaj o ukupnom broju preminulih od početka epidemije u Opštoj bolnici u Novom Pazara od posledica zarazne bolesti COVID19, odnosno kasnije Regionalnom centru Novi Pazar, sa naznakom koliko je od tog broja iz Sjenice, Tutina i drugih gradova i opština. „Dostavili smo JKP „Čistoća“ da dostavi podatke o broju dženaza i sahrana od početka epidemije, kao i podatke za prošlu godinu, kako bi se uporedili statistički podaci.

”Nama je cilj da se istina sazna, i o tome smo govorili na Gradskom štabu. Želimo da sve bude dostupno javnosti. Vi znate da je grad u poslednje dve godine od 145 gradova i opština zauzima drugo mesto po transparentnosti i da mi konstanto težimo tome. Iz tog razloga, želimo da formiramo nezavisnu komisiju koja će se baviti saznavanjem istine o broju umrlih. Pozivamo sve vas i sve zainteresovane da se pridruže. Ova komisija će se sastojati od predstavnika političkih partija, verskih i građanskih organizacija, medija. Mi nemamo šta da krijemo i želimo da se sazna istina. Apelujem na sve vas da zbog istine, formiramo jedno nezavisno telo koje će utvrditi istinu i upoznati javnost sa njom.“, kazao je Biševac.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO