Naslovna Featured Istaknuto Biševac: TIKA će nastaviti sa podrškom projektima i Novopazarcima

Biševac: TIKA će nastaviti sa podrškom projektima i Novopazarcima

bisevac:-tika-ce-nastaviti-sa-podrskom-projektima-i-novopazarcima

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u saradnji sa Gradskom upravom Novi Pazar realizovala je do sada značajne projekte u različitim oblastima. Prostora i kvalitetnih projekata, koji će u narednom periodu saradnju dodatno unaprediti ima, složili su se na današnjem sastanku u Novom Pazaru gradonačelnik Nihat Biševac i novimenovani koordinator TIKA-e u Srbiji, Mehmet Met Anač.

Njih dvojica saglasni su da su realizovani projekti u Novom Pazaru i regiji Sandžak, opravdali sve ciljeve i očekivanja, a da rezultate i benefite od realizacije projekata i ulaganja osećaju svi građani tog dela Srbije. Prostora za unapređenje saradnje ima dovoljno, a TIKA će nastaviti sa ulaganjima u kulturu, obrazovanje, poljoprivredu i zdravstvo te u oblasti koje su prioritetne za razvoj i napredak Sandžaka.

“Razgovarali smo o realizovanim projektima, kojih je bilo mnogo na teritoriji Novog Pazara. Pričali smo o projektima čija je realizacija u toku te o našoj budućoj saradnji. Bila je ovo prilika da u ime svih građana Novog Pazara zahvalim Republici Turskoj za projekte koje je u našoj zemlji, posebno u Sandžaku i Novom Pazaru realizovala TIKA. Vidljivi su rezultati realizovanih projekata u oblasti poljoprivrede, privrede, obrazovanja, zdravstva i kulture. Na zadovoljstvo svih građana mi planiramo da našu saradnju i odnose dodatno unapredimo. Odnosi dve zemlje su na istorijskom maksimumu i to se ogleda kroz projekte koji se kod nas realizuju”, rekao je domaćin susreta Biševac.

Jedan od rezultata saradnje i odnosa dve države je i otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, čulo se nakon sastanka. Generalni konzulat biće spona saradnje ove regije sa institucijama Republike Turske, koje su odlučne u nameri da se realizuju važni projekti i da se pomogne bratskom i prijateljskom narodu u Sandžaku.

“Znam da je TIKA mnogo toga učinila na razvoju Sandžaka i pomoći našoj braći ovde. O kakvoj god pomoći da se radi ona je uvek stizala do korisnika, građana ovde u Sandžaku. Na današnjem sastanku sa novoimenovanim koordinatorom i gradonačelnikom smo razgovarali o projektima koji će se realizovati u narednom periodu. Sve institucije Republike Turske, kao i do sada, nastaviće da pomažu razvoju Sandžaka”, rekao je Basar Basol, generalni konzul Turske u Novom Pazaru.

Misija TIKA-e u Novom Pazaru ostaće identična, nastavak podrške projektima u nužnim oblastima, neophodnim za poboljšanje uslova življenja građana.

“Od svog osnivanja TIKA je realizovala niz projekata u ovoj državi, a značajan deo njih sproveden je u Novom Pazaru i Sandžaku. Iza nas je vrlo konstruktivan razgovor i sastanak koji smo imali sa konzulom i gradonačelnikom. Uz pomoć Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru, realizovaćemo brojne značajne projekte i u budućnosti”, rekao je Anač.

Pored Biševca, Basola i novimenovanog koordinatora TIKA-e, sastanku su prisustvovali i pomoćnici gradonačelnika Novog Pazara, Nihad Hasanović, Ensar Škrijelj i Tarik Rupić.

A. Nićiforović

AA/RTV NP

Podeli

Exit mobile version