Naslovna Sport Atletika Biševac: Srbija ponosna na novopazarske atletičare

Biševac: Srbija ponosna na novopazarske atletičare

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da su uspesi atletičara Amele Terzić i Elzana Bibića posledica kvalitetnog rada u klubu i da je na njih ponosna cela Srbija.

“Amela je trčala u finalu seniorskog šampionata Evrope, dok je Elzan kontinentalni prvak kod mladjih juniora i najbolji evropski junior. Čestitam im, njihovim rezultatima ponose se naš grad i država”, rekao je Biševac na prijemu koji je priredio za članove Atletskog kluba Novi Pazar.

Posle nastupa na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu, Terzić će narednog meseca na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru nastupiti u trkama na 800 i 1.500 metara.

“Mnogo nam je bitno da imamo podršku u matičnoj sredini, kao i činjenica da je u toku izgradnja atletskog stadiona. Nadam se da ćemo i dalje beležiti kvalitetne rezultate”, kazala je Terzić.

Bibić je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu za mladje juniore u Tbilisiju na 3.000 metara i postavio je rekord Srbije u tom uzrastu na 800 metara, dok je na Svetskom juniorskom prvenstvu u Bidgošću srušio državni rekord na 5.000 metara iz 1973. godine.

“Trka na 3.000 metara u Tbilisiju bila je pun pogodak, pao je i rekord šampionata. Iako nije bilo vremena za predah, u Bidgošću sam bio finalista na 1.500 metara i osmi na 5.000 metara, uz mnoštvo rekorda i najbolji juniorski rezultat u Evropi”, naveo je Bibić.

Trener pazarskih atletičara Rifat Zilkić istakao je da je Novi Pazar još jednom podržao uspehe tog kolektiva.

“Grad je i ovog puta ispratio rezultate Amele Terzić i fantastična dostignuća Elzana Bibića, koji je oborio 43 godine star juniorski rekord Dušana Janićijevića i potvrdio da je jedan od najboljih proizvoda srpske atletike u ovoj godini”, rekao je Zilkić.

Exit mobile version