Biševac se sastao sa otpravnikom poslova ambasade Malezije

NOVI PAZAR – Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac primio je otpravnika poslova Ambasade Malezije u Srbiji, Kairula Tazrila Tarmizija.

Otpravnik poslova Tarmizi, gradonačelnik Biševac i njegovi saradnici, započeli su razgovor o najaktuelijim temama koje se tiču Novog Pazara i ovog regiona, a potom i globalno najvećem aktuelnom pitanju, pandemiji koronavirusa. Tazril Tarmizi je izneo iskustva svoje zemlje kako u borbi s pandemijom, i to kada je bila u najjačem zamahu, tako i o načinu na koji je organizovan proces vakcinacije u Maleziji, u kojoj je vkcinisao više od 90% stanovištva.

”Zahvalan sam Novom Pazaru na ovom prijemu, oduvijek sam želeo da boravim ovde. Sa svojim bratom Nihatom sreo sam se nekoliko puta u Beogradu, osim dobrih odnosa dve zemlje, mi imamo dugotrajno dobre odnose i sa novim Pazarom i cilj ovog susreta bio je da se odnosi i saradnja unaprijede. U prijateljskom razgovoru pričali smo o kovid situaciji i tome kakvo je stanje u Maleziji, otkrio sam gradoačelniku ključ uspjeha naše države u pogledu prevencije i vakcinacije. Ključ uspjeha saradnje dvije države je povezivanje naroda, mi smo u Maleziji imali studente iz Novog Pazara, o obrazovanju je bilo najviše riječi, ali i o kulturnoj razmjeni i sportkoj saradnji”, rekao je otpravnik poslova Ambasade Malezije, Kairula Tazrila Tarmizija.

Posebno mi je drago bilo čuti impresije Tarmizija o Novom Pazaru, kao i saznati da su iz našeg grada mladi studeti bili toliko uspješni u Maleziji. Razgovor koji smo vodili je bio izuzetno interesantan i bilo je zanimljivo čuti iskustva iz ove daleke zemlje u Jugoistočnoj Aziji, kada je u pitaju njihova borba i proces vakcinacije protiv koronavirusa u pitanju, rekao je između ostalog gradonačelnik Biševac nakon sastanka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO