Biševac se prijavio za Pazarski polumaraton: Pozivam sve da trče, bez obzira na godine

Za Pazarski polumaraton, koji se posle pauze zbog pandemije koronavirusa vraća u kalendar sportskih takmičenja, vlada veliko interesovanje.

Organizatori u nedelju, 30. oktobra od 11 časova očekuju veću brojnost nego na premijeri 2020. godine.

Za trku zadovoljstva na 5.000, kao i pre dve godine, prijavio se gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Ovo postaje tradicija, koju naš grad zaslužuje. Pozivam sve sugrađane, ljude iz okolnih gradova, zemlje i regiona da se prijave, bez obzira na godine. Želimo da promovišemo Novi Pazar kao grad sporta, gde se dosta ljudi bavi rekreacijom”, rekao je Biševac.

Za polumaratonsku trku za sada je prijavljeno oko 160 učesnika, među njima i Amra Hodžić Jejna iz Kulturnog centra Novi Pazar.

“Nadam se da će sve da bude u redu. Polumaraton je veliki događaj za grad. Svi će da imaju odlučnu rutu. Uzbuđena sam. Svako od nas treba da trči, makar pet kilometara, odnosno – koliko može”, navela je Hodžić Jejna.

Prijave i uplate idu preko specijalizovanog sajta trka.rs, ali se zainteresovani mogu prijaviti i na štandu kod Pečurke.

Godine ne predstavljaju problem, pa neki od najiskusnijih i najuspešnijih sa prvog polumaratona jedva čekaju novi start trke zadovoljstva, koja već ima oko 200 sigurnih učesnika.

“Svaki učesnik je pobednik. Trčao sam pre dve godine, trijumfovao u konkurenciji 60+ godina i bio istovremeno najstariji u toj trci zadovoljstva”, istakao je Hasan Koničanin.

Do polumaratona je ostalo još 11 dana, a organizatori smatraju da je period do početka manifestacije i najvažniji.

“Polumaraton je već opravdao očekivanja, verujemo da će tako biti i po pitanju trke na pet kilometara, gde se zainteresovani obično kasnije javljaju. Nadamo se lepom vremenu i najvećoj sportskoj priredbi”, kazao je direktor Pazarskog polumaratona Ermin Ziljkić.

M. Minić

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO