Naslovna Featured Istaknuto Biševac sa starješinom manastira Sopoćani nakon požara u blizini manastira

Biševac sa starješinom manastira Sopoćani nakon požara u blizini manastira

bisevac-sa-starjesinom-manastira-sopocani-nakon-pozara-u-blizini-manastira

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov zamjenik Igor Novović i njihovi saradnici razgovarali su danas sa starješinom manastira “Sopoćani”, ocem Teoktistom, nakon požara koji je izbio juče nešto posle 16 časova u borovoj šumi iznad konaka tog manastira.

Gradonačelnik je posjetu manastiru “Sopoćani” organizovao kako bi od sveštenstva čuo o događaju i požaru koji je juče izbio u blizini konaka tog manastira. Ovom prilikom dogovorena je dalja saradnja i realizacija projekata koji će za cilj imati očuvanje i negovanje, kako je konstatovano, ionako dobrih međuvijerskih odnosa, te ih podići na još veći nivo.

Podsjetimo, starješina manastira Sopoćani otac Teoktist kazao je još sinoć za RTV Novi Pazar da požar koji je izbio nešto posle 16 časova u borovoj šumi iznad konaka nije zahvatio sam kompleks i tako demantovao pisanja medija da je vatra zahvatila konak. Prema njegovim riječima požar je bio blizu i zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji ugašen je.

”Mi ovde sa ovim narodom živimo u skladu i ja nemam nikakve sumnje. Ovde živimo zajedno, pomažemo jedni druge i nemam nikakvu pridiku ili sumnju na moje komšije” izričit je on.

Konačnu riječ o ovom događaju daće policija čiji pripadnici su odmah izašli na lice mjesta i  izvršili uviđaj kako bi okolnosti pod kojima je došlo do požara bile rasvjetljene.

A. N.

Exit mobile version