Biševac sa delegacijom Srebrenice o povezivanju ljudi i novim projektima

NOVI PAZAR – Delegacija koju su činili Alija Tabaković, predsednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda entiteta RS i član udružeja Moja adresa Srebrenica, Ćamil Duraković, odbornik u SO Srebrenica i član udruženja Moja adresa Srebrenica, Damir ef. Paštalić, glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenica i Faruk ef. Hasanović, predsednik Medžlisa IZ-e Srebrenica sastali su se, u okviru posete Novom Pazaru, sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, članom Gradskog veća Mirsadom Jusufovićem i pomoćnicima gradonačelnika Ensarom Šklijeljom i Tarikom Rupićem.

“Novi Pazar ima izuzetan odnos sa opštinom Srebrenica. Nastavićemo putem brige i solidarnosti sa majkama Srebrenice. Naš grad jeste njihova druga kuća. Raduje nas što će saradnja u budućnosti biti na još većem nivou. Povezivanjem kroz institucije, organizovanjem brojnih zajedničkih manifestacija, saradnja će, na radost svih nas dobiti jedan novi, intenzivniji oblik”, poručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

“Želimo ponijeti poruku da ste dobri domaćini. Znamo osjećaje Sandžaka prema Srebrenici i posebno želim zahvaliti gradonačelniku Biševcu koji je kroz institucije Sistema i lično pomogao izgradnju Doma za majke Srebrenice, ali i realizirao brojne druge projekte. Otvorili smo novo poglavlje, pa će kroz neke nove projekte biti upriličeno veče Sandžaka u Srebrenici, kao što očekujemo da naši domaćini organiziraju veče Srebrenice u Sanžaku”, kazao je Alija Tabaković, uz molbu svim političkim faktorima u Sandžaku da se, uprkos razlikama i partijskom opredeljenju bore za bošnjačko jedinsto na ovim prostorima.

Nakon sastanka, delegacija je obišla plato u centru grada koji nosi ime rahmetli Hatidže Mehmedović, predsednice udruženja “Majke Srebrenice”.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO