Biševac sa delegacijom na obilježavanju Dana Sandžaka i Dana Državnosti BiH

U toku je svečanost koje Udruženje građana porijeklom iz Sandžaka u Sarajevu organizuuje u povodu Dana Sandžaka i Dana Državnosti BiH.

Predsjednik Udruženja Ekrem Lekić, istakao je značaj osnivanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Sandžaka u Pljevljima 1943. godine.

,,Borba protiv fašizma i dalje traje. Moramo se boriti protiv svih njegovih oblika za generacije koje dolaze,, istakao je Lekić.

Skupu u sarajevskom hotelu Hils prisustvuju i delegacije gradova iz Sandžaka, granonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsjednica Skupštine grada Novog Pazara Anela Halilović Šemsović, član Gradskog vijeća Mirsad Jusufović, zamjenica predsjednika opštine Prijepolje Samira Ćosović, predsjednica Skupštine opštine Tutin Fazila Ferizović Berović, muftija Mevlud ef. Dudić i brojne druge zvanice iz javnog života BiH i Sandžaka.

Na večerašnjoj svečanosti biće dodijeljeno 75 stipendija. Prvi put, ove godine, stipendije će dobiti i učenici iz Srebrenice koji su se prijavili na raspisani konkurs.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO