BIŠEVAC PRIMIO SANDŽAČKOG ĐOKOVIĆA! NOVI PAZAR PONOSAN NA HAMADA MEDJEDOVIĆA

Novi Pazar – Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je taj grad ponosan na rezultate mladog tenisera Hamada Međedovića i da će u skladu sa mogućnostima nastaviti da pomaže njegov sportski razvoj.

“Radi se možda o najvećoj svetskoj nadi, što potvrđuje da smo rasadnik sportskih talenata. On je primer da se i ovde može stići do vrhunskih ostvarenja, ali za to su potrebni talenat, uporan rad i velika odricanja. To najbolje znaju on, njegova porodica i prvi trener Edis Fetić. Nastavićemo da stipendiramo Međedovića, pred kojim je velika karijera”, rekao je Biševac na prijemu u čast 13-godišnjeg tenisera.

Međedović je trenutno trećeplasirani na evropskoj listi do 14 godina, a ove godine bio je finalista turnira u ruskom Himkiju i francuskom Tarbu. On trenira u Teniskoj akademiji Bogdana Obradovića.

“Prezadovoljan sam učinkom na oba poslednja turnira, ostvario sam odlične rezultate. Žestoko sam trenirao pre toga i isplatilo se. Što se nastavka sezone tiče, videćemo šta će odrediti Teniski savez Srbije. Verovatno će to biti juniorski ITF i turniri do 16 godina”, rekao je Međedović.

“Drago mi je da u svom gradu imam podršku, mnogo mi znači kad vidim da je ljudima stalo do mojih uspeha”, dodao je on.

Hamad Međedović je treći teniser iz Srbije koji je igrao u finalu nezvaničnog prvenstva sveta za uzrast do 14 godina u Tarbu, posle šampiona iz 2009. godine Nikole Milojevića i Miomira Kecmanovića, koji je 2013. poražen u meču za trofej.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO