Petak, 20 Maja, 2022
NaslovnaSportFudbalBiševac: Pitanje je da li će FKNP nastaviti dalje takmičenje

Biševac: Pitanje je da li će FKNP nastaviti dalje takmičenje

Obilazeći radove na Atletskom stadionu u Novom Pazaru gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da će taj objekat spremno dočekati sportiste za prvo veliko atletsko takmičenje u ovom gradu. Komentarišući situaciju u fudbalskom klubu Biševac je rekao da kako sada stvari stoje pitanje je da li klub može nastaviti takmičenje i u Prvoj ligi Srbije.

Prvi čovjek Novog Pazara Nihat Biševac kaže da je alarmantna situacija u ovdašnjem fudbalskom klubu, dugovanja se kaže on iz dana u dan uvećavaju a novca u gradskoj kasi za te namene više nema. Biševac ističe da je pitanje da li će fudbalski klub Novi Pazar  nastaviti takmičenje i u Prvoj ligi Srbije.

“Moram reći da je situacija u fudbalskom klubu veoma teška. Dugovi kluba su mnogo veliki. Grad Novi Pazar je mislio da se sa lakoćom može nastaviti takmičenje u Prvoj ligi. Napravljena je bila finansijska konstrukcija koju smo i zatvorili. Međutim, ovih dana pojavljuju se nove sudske presude, nova dugovanja koja mi nismo planirali. Mi se pitamo do kada će dugovanja rasti I nove presude stizati. Grad Novi Pazar je u ozbiljnoj dilemi da li će imati novčanih sredstava da nastavi takmičenje. Tužbe nam dolaze od nekih igrača koji niti jednu utakmicu nisu odigrali za naš klub. U predhodnom periodu grad Novi Pazar izdvajajo je značajna sredstva za fudbalski klub, veliku pomoć pružali su I naši privrednici. Novim zakonom o sportu moguće je izdvajati samo 20% sredstava za klub. Mnogi privrednici više nisu spremni da plaćaju klubu obaveze koje sui m pristigle. Situacija je veoma teška. Postavlja se pitanje da li će fudbalski klub Novi Pazar nastaviti takmičenje u Prvoj ligi”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

RELATED ARTICLES

3 KOMENTARA

  1. Prava vest za sve koji mrze FK Novi Pazar kao sto ga ja mrzim i zelim mu gasenje za sva vremena.FK Novi Pazar je jedna vestacka tvorevina Rasima Ljajica koji je unistio klub dovodeci fudbalere srpske nacionalnosti koji su io doveli ovaj klub na ove grane.99% srba je igralo za klub a Muslimana kao i da nije bilo u Novom Pazaru gde je nacionalna struktura 83% Muslimana dok je srba i ostalih nacija u Novom Pazaru 17%.Zar nije moglo da se nadje 22 igraca Muslimanske veroispovesti u tolikom procentu.Jedva cekam da se potvrdi da FK Novi Pazar vise ne postoji a da se Raskov stadion izda za izgradnju neke fabrike koja bi sprecila odlazak Muslimana po pecalbama.

  2. U srpsku ligu i proglasiti stecaj, tako svi dugovi padaju u vodu i krenuti od nule, kao sto uradise OFK Beograd i Radnicki Kragujevac !

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO