Biševac: Otvaranje HALK banke podstrek turskim ulagačima

Novopazarska ekspozitura Halk banke jedna je  od  dvadesetak  otvorenih predstavništava u Srbiji i prva filijala ove banke koja je počela sa radom u Sandžaku.  Predsjednik Izvršnog odbora Halkabank a.d. Beograd Kenan Bozkurt i direktorka ekspoziture u Novom Pazaru Alma Kršic posjetili  je grad  Novoi Pazar i razgovarali  sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

”Ovo je rezultat saradnje na svim nivoima  između Srbije i Turske , a rezultat te privredne saradnje je i otvaranje Halk banke. Nadam se da će otvaranje ekspoziture  biti podstrek za dolazak turskih investitora u naš grad“, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Kao nova banka na području Novog Pazara i okruženja banka će pružati sve standardne bankarske usluge i proizvode, a za nove klijente propremljeni su  krediti dobrodošlice I iznenađenja.

”Novi Pazar je ove godine, nakon Beograda, naša peta otvorena filijala. U ovoj regiji ćemo nastaviti sa otvaranjem filijala u Tutinu I Sjenici. Iako smo novi u ovom gradu, gradjani I privreda se uveliko raspituju za naše usluge. Cilj nam je, misija i vizija, da ekonomski most između dvije zemlje uzdignemo na potrebni nivo. “, rekao je Kenan Bozkurt

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO