Biševac obišao finalne radove na novom objektu toplane na biomasu

Grejna sezona u Novom Pazaru počeće na vreme. U to se uverio i gradonačelnik Nihat Biševac, koji je obišao finalne radove na novom objektu toplane na biomasu. Za nesmetan početak grejne sezone obezbeđeni su i energenti.

Radovi na izgradnji nove toplane na biomasu i toplovoda su pri samom kraju, pa se početak grejne sezone očekuje 15. oktobra, kako je i planirano. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je sa sardnicima danas obišao finanle radove na realizaciji ovog višestruko značajnog projketa. Naglasio je da će, prema rečima izvođača, dogovoreni rok za puštanje u rad nove toplane biti ispoštovan.

‘’Zadovoljni smo dinamikom izvođenja radova. Projekat je u završnoj fazi, a ono što je najbitnije je da mi spremno dočekujemo grejnu sezonu i da građani nemaju razloga za brigu’’, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsetio je da je toplana na biomasu kapitalni projekat koji rešava probleme u oblasti energetike i životne sredine, jer će se prestati sa korišćenjem mazuta i preći na ekološki prihvatljive energente, čime će se smanjiti emisija štetnih gasova. Izgradnjom nove toplane u industrijskoj zoni, rešava se problem centralne toplane koja je bila locirana u samom centru Novog Pazara, podseća Biševac.

Da će grejna sezona početi na vreme i da je Novi Pazar snabdeven potrebnim energentima potvrđuje i direktor Gradske toplane Nemanja Mančić.

‘’Iako je energetska efikasnost najveće pitanje na geopolitičkoj sceni, mi smo uspeli. Stigla je i prva količina sečke, tako da i u tom smislu spremno dočekujemo sezonu’’, izjavio je Mančić.
Dodao je da će raskopane ulice prilikom izgardnje toplovoda biti sređene I da će im biti vraćen prvobitni izgled.

Projekat izgradnje toplane na biomasu vredan je nešto više od sedam miliona evra. Milion evra je grant Vlade Švajcerske, a ostala sredstva obezbeđena su kreditom nemačke razvojne banke KfW.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO