Naslovna Featured Istaknuto Biševac: Novopazarci mislima i dovama uz bratski i prijateljski narod Turske

Biševac: Novopazarci mislima i dovama uz bratski i prijateljski narod Turske

bisevac:-novopazarci-mislima-i-dovama-uz-bratski-i-prijateljski-narod-turske

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uputio je saučešće povodom razornog zemljotresa u Izmiru i poručio da su građani Novog Pazara od prvih informacija o zemljotresu dovama uz svoju braću i prijateljski narod Republike Turske.

“U ime grada i naroda koji u njemu živi, građanima Izmira, bratske opštine Bornova i narodu Republike Turske upućujem iskrene reči podrške nakon teškog zemljotresa. Izražavam tugu zbog stradalih a porodicama upućujem iskreno saučešće. Uprkos daljini, Novopazarci su u mislima i dovama sa vama. Molim Allaha da porodicama koje su izgubile svoje najmilije da sabura, a povređenima brzo ozdravljenje”, naveo je gradonačelnik Biševac u poruci podrške.

Biševac je podsetio da je Bornova jedna od prvih opština sa kojom je taj grad potpisao protokol o saradnji i bratimljenju a da je iz dobrih odnosa i višegodišnje saradnje realizovan niz značajnih projekata od kojih su benefite imali građani Novog Pazara i Sandžaka.

Prema poslednjim informacijama u zemljotresu jačine 6,6 stepeni koji je pogodio turski Izmir poginulo je najmanje 58 osoba, a 896 je povređeno.

Anadolu Agency – A. Nićiforović

Exit mobile version