Biševac na Skupštini: Novi Pazar peta lokalna samouprava po broju investicija, nema mesta poltičkim manipulacijama

Osvrćući se na izveštaje o radu uprava, javnih preduzeća i ustanova, i pokušaje odbornika opozicije da negiraju kontinuitet u razvoju zajednice, gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da je „Novi Pazar peta lokalna samouprava po obimu ulaganja i su svi savesni građani mogu biti ponosni na to što je u proteklih nekoliko godina postignuta politička stabilnost i stvoren ambijent za dolazak investitora“.

Gradonačelnik Biševac je podsetio da je Novi Pazar u Briselu dobio i zvanično priznanje za izuzetnu destinaciju Evrope i najavio otvaranje šest ugostiteljkskih objekata kojima će se povećati smeštajni kapaciteti za dolazak turista ali i omogućiti nova zapošljavanja.

Biševac je zamolio odbornike opozicije da skupštinsku govornicu ne koriste „za prikupljanje jeftinih političkih poena jer je razvoj Novog Pazara u poslednjih nekoliko godina evidentan, što dokazuje sve veće poverenje građana u aktuelnu vlast, čija je okosnica Sandžačka demokratska partija“.

Prvi čovek Novog Pazara  je govoreći o manipulaciji informacijama od strane opozicije, podsetio da su neistinite tvrdnje odbornika SPP Jahje Fehratovića da na objektu OŠ “Stefan Nemanja nije urađena fasada koja je predviđena” za rezultat imale tužbu koju je protiv odbornika SPP podneo direktor škole ,Edin Dugopoljac.

“Umesto da na sudu dokazujete tvrdnje vi ste se pozvali na poslanički imunitet koji u svojstvu predstavnika vase stranke imate u republičkom parlamentu, što dovoljno govori o istinitosti vaših navoda”, kazao je gradonačelnik Biševac.

Biševac je na kraju rekao odbornicima opozicije da se zapitaju zašto nijedna strana inevsticija nije došla u Novi Pazar za izgradnju verskog objekta već se oni grade na Kosovu i okolini.

U izveštaju o radu, Gradska uprava za naplatu javnih prihoda  je tokom 2017. izvršila sve obaveze iz nadležnosti. Prema rečima izvestioca, rukovodioca Mirze Bojadžića rezultati i pomaci vidljivi su iz uporednih podataka koji govore da je stepen naplate sredstava po različitim osnovama uvećan. Tome je pored ažurnosti u radu GU, doprinela edukacija građana na temu odgovornosti poreskih obveznika i benefita koji se stiču izmirivanjem obaveza.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO