Biševac: Mnogi nisu znali kakve šampione i infrastrukturu imamo

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da mnogi koji su gledali sarajevsku premijeru filma “Novi Pazar – grad koji rađa šampione” ranije nisu imali predstavu kakve asove i sportsku infrastrukturu ima taj grad.

“To je zasluga autora filma (Sabahudina Topalbećirevića). Videli ste koji su eminentni sportisti bili gosti i laureati na jubilarnom, 10. “Simposaru”. Sport je taj koji spaja ljude i povezuje gradove i zemlje”, rekao je Biševac.

On je zahvalio pazarskim sportistima jer na najbolji način prezentuju svoj grad i najavio nova ulaganja u njihov dalji napredak i sportsku infrastrukturu.

Film “Novi Pazar – grad koji rađa šampione”, čiji je autor sarajevski sportski novinar Sabahudin Topalbećirević, bio je centralni događaj drugog dana Međunarodnog sportskog simpozijuma Simposar u Sarajevu, koji je završen u subotu.

“Kroz razgovor sa više od 40 sportista i sportskih radnika, približili smo ljudima dostignuća novopazarskih sportista i infrastrukturu koju taj grad ima. Na prethodnom festivalu na Zlatiboru, uverio sam se da su ti rezultati nepoznanica i za mnoge u Srbiji”, naveo je Topalbećirević.

Topalbećirević je dodao da je ideja o snimanju filma potekla pre pola godine, tokom vakcinacije novinara iz Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru.

Zbog poštovanja epidemioloških mera kapacitet Doma mladih u sarajevskoj Skenderiji bio je smanjen, pa je projekciji filma “Novi Pazar – grad koji rađa šampione” prisustvovalo oko 200 ljudi.

M. Minić

Foto: S. Župljanin

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO