Biševac i Borovčanin pozivaju Pazarce na 65. Zlatnu rukavicu

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetio je Novi Pazar, gde je sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, sportskim funkcionerima, trenerima i bokserima razgovarao o aktuelnostima iz sfere plemenite veštine.

U fokusu je bila međunarodna, 65. po redu Zlatna rukavica, koja će početkom decembra biti održana u novopazarskoj Sportskoj dvorani Pendik.

“Novi Pazar, bokseri i pazarska bokserska publika zaslužni za prvi dolazak tradicionalne i u svetskim okvirima priznate Zlatne rukavice, gde se očekuje učešće više od 10 reprezentacija sa preko 60 boraca u muškoj i ženskoj konkurenciji”, rekao je Borovčanin.

On je ocenio da je Pazarcima mesto u bokserskoj eliti i najavio da će, uz Zlatnu rukavicu najboljem bokseru, posle turnira biti dodeljen i trofej najboljem tehničaru, koji če poneti ime legende novopazarskog i boksa bivše SFRJ Besima Ejupovića.

“Velika je sreća što je gradonačelnik Biševac bivši bokserski šampion, a i u klubu je Selver Lekpek kao još jedan nekadašnji as. Novi Pazar je obezbedio sjajne uslove u svakom pogledu, pa očekujem da bude u vrhu Regionalne lige i da reprezentaciji Srbije podari osvajače velikih medalja i olimpijce”, dodao je Borovčanin.

Biševac je podsetio na dobre rezultate boksera Novog Pazara u posednjih nekoliko godina i saradnju sa Bokserskim savezom Srbije, koja je postala posebno uspešna dolaskom Borovčanina na čelo tog saveza.

“Grad smo boksa i grad sporta. Posedujemo vrhunske uslove za trenig u jednoj od najboljih sala u državi i regionu. Plasirali smo se u Regionalnu ligu i oformili kvalitetnu upravu na čeku sa predsednikom Saladinom Kocom i sportskim direktorom Selverom Lekpekom, a tu je i veliki broj boksera sa lokala”, istakao je Biševac.

Gradonačelnik Novog Pazara najavio je dalju podršku razvoju boksa i generalno sporta.

“Imali smo šampione, poput Muamera Hukića, koji su proneli slavu Novog Pazara van granica Srbije i stavili nas na mapu Evrope i sveta. Osim boksa, krajem novambra i početkom decembra bićemo domaćini Dana atletike i Kongresa sporta za sve. To znači da će ovde boraviti preko 600 gostiju – takmičara, trenera i sportskih radnika”, rekao je Biševac.

Velika očekivanja od predstojeće 65. Zlatne rukavice ima selektor najboljeg tima Srbije Milan Piperski, kao i reprezentativci iz ovdašnjeg kluba Džejlan Toskić i Almir Memić.

Oni su pozvali Novopazarce da u velikom broju dođu u Sportsku dvoranu Pendik i podrže ih na putu do trofeja.

M. Minić

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO