Biševac i ambasador Irana razgovarali o saradnji u različitim oblastima

U prvoj zvaničnoj posjeti Novom Pazaru boravio je ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji, Rašid Hasan Puru. Tokom dana imao je odvojene susrete sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem i njegovim saradnicima, ali i važnim privrednim činiocima iz ovog grada, jer se u toj obasti planira uspostava sardnje.

Ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji, Rašid Hasan Puru kaže da njegova zemlja ima ambicije da realizuje važne projekte u cilju unaprjeđenja bilateralne saradnje dvije države, a da će se ona temeljiti na saradnji sa lokalnim samoupravama.

„Mnogo je opravdanih razloga za današnju posjetu Novom Pazaru. Ovaj grad pruža velike ekonomske i privredne potencijale. Islamska Republika Iran je vrlo odlučna da razvije dobre odnose sa Srbijom, a to se prvenstveno odnosi na saradnju na lokalu. Gradonačelniku se zahvaljujem na ovom prijemu, bili su na sastancima prisutni činioci iz oblasti privrede, ekonomije i kulture. Ova posjeta je značajna jer smo se nakon razgovora sa gradonačelnikom još više upoznali sa potencijalima Novog Pazara i uvjeren sam da ćemo realizovati saradnju u svim oblastima“, rekao je ambasador IR Iran, Rašid Hasan Puru.

Pored gradonačelnik Nihata Biševca sa iranskim diplomatama razgovarali su i njegov zamjenik Igor Novović i predsjednica Skupštine Novog Pazara dr Anela Šemsović Halilović. Gradonačelnik Biševac je goste upoznao sa potencijalima grada i oblastima u kojima saradnja može biti plodonosna.

Biševac je izrazio nadu da će uskoro biti realizovane neke od aktivnosti dogovorene tokom današnje posjete ambasadora. Svemu bi trebalo da doprinese i danas održan sastanak sa privrednicima, predstavnicima Regionalne razvojne agencije Sandžaka „SEDA“, predstavnicima Odjeljenja za privredu Gradske uprave i inovacionog starta up centra.

A. N.

 

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO