Naslovna Featured Istaknuto Biševac: Grad Novi Pazar će uvek ulagati u obrazovanje

Biševac: Grad Novi Pazar će uvek ulagati u obrazovanje

bisevac:-grad-novi-pazar-ce-uvek-ulagati-u-obrazovanje

Radovi na izgradnji fiskulturne sale u novopazarskoj OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” polako se privode kraju. Radove je danas obišao gradonačelnik Nihat Biševac sa saradnicima.

“Ovo je jedina gradska škola koja nije imala fiskulturnu salu a koju će  uskoro dobiti  jer se uz pomoć Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i finansijske pomoći Grada Novog Pazara  radovi na izgradnji iste polako privode kraju”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je istakao da je za izgradnju sale idvojeno 300 hiljada evra a da će škola, pored sale dobiti i uređeno i asfaltirano dvorište sa sportskim terenom i da je na školi već završena fasada uz finansijsku pomoć upravo gradske uprave. “Ovo je samo još jedan dokaz da Grad Novi Pazar ulaže u obrazovanje kako bi najmlađi sugrađani imali što kvalitetnije školovanje a zaposleni bolje uslove za rad”, istakao je Biševac i dodao da će i ubuduće ulagati u obrazovanje.

“Izgradnjom fasade na školi stvoreni su uslovi za toplije učionice i ostale prostorije a kada bude ova sala završena kao i uređeno školsko dvorište, možemo reći da su svi uslovi za rad stvoreni”, kazala je direktorka ove obrazovne ustanove Mersija Hamzagić.

Pored dece koja su do sada nastavu iz fizičkog vaspitanja izvodila u neadekvatnim uslovima, sali su se prvenstveno obradovali nastavnici koji kažu da će konačno moći nastavu da izvode po planu i programu. “Ovo je za nas i decu zaista velika stvar. Svi ćemo moći da uživamo u predviđenim aktivnostima za fizičko vaspitanje”, dodao je nastavnik Besimj Ajvazović.

Radovi, ukoliko sve bude išlo planiranom dinamikom, trebalo bi da budu završeni za najdalje dvadesetak dana.

B.V.

 

Podeli

Exit mobile version