Naslovna Featured Istaknuto Biševac: Gasovod višestruko značajan, može biti pokretač razvoja Novog Pazara i ovog...

Biševac: Gasovod višestruko značajan, može biti pokretač razvoja Novog Pazara i ovog kraja

bisevac:-gasovod-visestruko-znacajan,-moze-biti-pokretac-razvoja-novog-pazara-i-ovog-kraja

U Novom Pazaru održan je operativni sastanak predstavnika Javnog preduzeća „Srbijagas“ i lokalnih samouprava a povodom realizacije projekta izgradnje razvodnog gasovoda na trasi Aleksandrovac – Brus – Raška – Novi Pazar – Tutin.

Akteri sastanka, predstavnici “Srbijagasa” i pet lokalnih samouprava kroz koje gasovod prolazi, saglasni su da radovi teku bez ikakvih problema, te kako je gasovod za opštine koje će biti obuhvaćene gasifikacijom, historijski projekat.

Grad Novi Pazar obavio je pravovremeno sve potrebne poslove iz nadležnosti lokalne samouprave, kako bi se projekat uspješno realizovao. Najveći dio posla obavljen je na teritoriji Novog Pazara. Gradonačelnik Nihat Biševac zahvalio je investitorima i nadležnima što je projektom obuhvaćen i ovaj region, a pohvalio je i obavljen posao i ulogu zaposlenih u Gradskoj upravi koji su obavili značajan posao kako ništa ne bi omelo realizaciju tog kapitalnog projekta.

„Ogroman je značaj projekta za ovaj kraj, Novi Pazar i njegov razvoj, za našu zemlju. Zahvaljujem nadležnima, JP „Srbijagas“ i zaposlenima u lokalnoj samoupravi na angažovanosti, što je preduslov da radovi teku planiranom dinamikom. Ne krijemo zadovoljstvo ni zbog kvaliteta današnjeg sastanka i razmenjenih informacija, te u daljem toku realizacije projkta ne očekujemo pojavu većih problema“, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Gasovod od Aleksandrovca do Tutina dugačak je 111 km i u toku je završna faza radova.

A.N.

Podeli

Exit mobile version