Biševac: DUNP za razvoj privrede i preduzetništva

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima posetio je danas Državni univerzitet u Novom Pazaru i razgovarao sa rektorom ove visokoškolske ustanove prof. dr Miladinom Kostićem. Na ovom sastanku razgovarano je o mogućim oblicima saradnje između Državnog univerziteta u Novom Pazaru i lokalne samouprave.

U prvom redu, bilo je reči o potrebi da se Državni univerzitet u Novom Pazaru uključi u projekte koje planira Grad Novi Pazar, a koji su od interesa za razvoj i unapređenje kvaliteta života.

Rektor Državnog univerziteta prof. dr Miladin Kostić je istakao da je Vlada Republike Srbije odluku o osnivanju univerziteta i donela sa ciljem da omogući školovanje kvalitetnih kadrova i na taj način doprinese razvoju ovog kraja. Prema njegovim rečima, ova visokoškolska institucija prioritet daje kvalitetnom obrazovanju.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je istakao da lokalna samouprava namerava da u planiranje strateških projekata uključi stručnjake iz oblasti urbanizma, ahtitekture, građevinarstva i ekologije. Takođe, on smatra da Državni univerzitet može da sa svoje strane da podsticaj razvoju privrede i preduzetništva.

Na sastanku je konstatovano da je dosadašnja saradnja Državnog univerziteta i Grada Novog Pazara bila uspešna, ali i da ima mogućnosti da se ona razvija i unapređuje.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO