Naslovna Featured Istaknuto Biševac: ”Cilj je stvaranje najboljih uslova za kvalitetnu nastavu”

Biševac: ”Cilj je stvaranje najboljih uslova za kvalitetnu nastavu”

bisevac:-”cilj-je-stvaranje-najboljih-uslova-za-kvalitetnu-nastavu”

U Osnovnoj školi Vuk Karadžić biće realizovani brojni projekti. Cilj je stvaranje najboljih uslova za kvalitetno obavljanje nastave u svim školama, kazao gradonačelnik novog pazara Nihat Biševac koji je danas s saradnicima obišao tu gradsku školu. U planu je zamena kotlare, izgradnja toplog hodnika od škole do rekonstruisane dvorane Douš, ali i parterno uređenje koje podrazumeva i zamenu rasvete.

Ulaganje u obrazovanje, izgradnju i rekonstrukciju škola na gradskom ali i prigradskom području, jasno je opredenje gradskih vlasti, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prilikom obilaska najveće gradske škole, osnovne škole Vuk Karadžić. Predviđeni su brojni projekti koji će rezultirati unapređenjem uslova.

”Nama je cilj da stvarano što bolje uslove za obavljanje nastave kako fizičkog vaspitanja tako  i ostalih predmeta u osovnim i srednjim školam ana teritoriji Novog Pazara. Što se tiče konretno ove škole Vuk Karadžić u planu je zamena kotlare, da grejanje više ne bude na lož ulje već na pelet, i da uradimo kompletno renoviranje, da čujemo pta je to najneophodnije kako bi stvorili što bolje uslove za obavljanje nastave u ovoj školi” kazao je Biševac.

Biševac je podsetio na ulaganja i u ostalim školama, kakva je Jovan Jovanović Zmaj koja će uskoro, zahvaljući saradnji sa Ministartvom prosvete, dobiti fiskulturnu salu, te u školi Bratstvo koja je posredstvom Kancelarije za ulaganja kompletno rekonstruisana i sada je jedna od najsavremenih škola u Srbiji za zatvorenim bazenom.

Nastavnik fizičkog vaspitanja, odnosno telesnog odgoja u toj Školi Edin Salihović kazao je za RTV Novi Pazar da će uslovi za održavanje časova sada biti daleko bolji nego ranije.

Izgradnjom tople veze, prelazak učenika iz škole u rekonstruisanu dvoranu biće lakši i bezbedniji pa se časovima u savremeno opremljenim salama najviše se raduju učenici.

Školu Vuk Karadžić pohađa 1.700 učenika što je svrstava u red najvećih škola u Srbiji.

 

Senada Kalić

Podeli

Exit mobile version