Biševac: Buduće partnerstvo sa Sarajevom će se ogledati u povezivanju na planu obrazovanja

Delegacija Opštine Novi Grad u Sarajevu na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem posetila je Novi Pazar. Dobrodošlicu gostima poželeo je gradonačelnik Nihat Biševac sa najbližim saradnicima.

Prva zvanična poseta Novom Pazaru protekla je u znaku razmene iskustava i upoznavanja sa aktuelnim prilikama u Sarajevu i Novom Pazaru.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bičevac, naglasio je da će se buduće partnerstvo ogledati u povezivanju na planu obrazovanja, kroz osnovne i srednje škole. Saradnja će biti uspostavljena i na polju kulture, povezivanjem sa Kulturnim centrom.

Biševac kaže da konkretni rezultati ove posete biti vidljivi odmah na početku sledeće godine.

“Naši su gosti upoznati sa ovdašnjim prilikama u svim segmentima društva. Otvorene su mogućnosti za saradnju i očekuje nas uzvratna poseta nakon novogodišnjih praznika”, rekao je gradonačelnik Bičevac.

Načelnik sarajevske Opštine Semir Efendić kazao je da su Novi Pazar i Novi Grad jako slične lokalne zajednice. To se ogleda na polju infrastrukture, ali i rešavanju prioriteta za same građane.

“Postoji izuzetna mogućnost, naročito imajući u vidu da je Sarajevo bratski grad sa Novim Pazarom. Uz sve što je vaš gradonačelnik pomenuo, kazaću da imamo potencijala da povezujemo ljude na polju biznisa, trgovine i sporta. Cilj nam je da doprinesemo međusobnom osnaživanju i da se ljudi, zašto da ne, više posećuju. Poseta Novom Pazaru je posebno dragocena, uz apel nadležnima da poprave putnu komunikaciju”, rekao je Efendić.

Jedna od tema današnjeg sastanka jesu obostrane investicije u sektoru građevinarstva, koje je i u Novom Pazaru kao i u Sarajevu, u ekspanziji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO