Bira se lokacija za aerodrom u Novom Pazaru

Novi Pazar će dobiti aerodrom – potvrđeno je na sastanku gradonačelnika Nihata Biševca sa članovima delegacije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji su danas boravili u Novom Pazaru. Projekat, čiju je realizaciju još sredinom juna najavio potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljajić finansiraće Vlada Srbije sa oko 15 miliona evra. Na sastanku je razmatran izbor adekvatne lokacije kako bi se što pre pristupilo izradi projektne dokumentacije.

Sa gradonačelnikom i predstavnicima lokalne vlasti o budućem aerodromu razgovarali su pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za resor vazduhoplovstva Zoran Ilić, pomoćnica za arhitektonsku i stambenu  politiku Jovanka Atanacković i direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković. ”Današnji sastanak je potvrda kontinuiteta u nameri da Novi Pazar postane ekonomsko – privredni, kulturni i turistički centar regiona – rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

„Izuzetno značajan, u ovom trenutku najznačajniji projekat ne samo za Novi Pazar, već i za razvoj čitavog  kraja. Prema planu, aerodrom u Novom Pazaru deo je mreže Aerodroma Srbije, a kompletan projekat, kao i troškove održavanja aerodroma finansiraće Vlada Srbije i resorno ministarstvo. Konačan odabir lokacije očekujemo uskoro, a predmet razmatranja i procene su tri lokacije”, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Lokacija će, prema rečima Suata Ljajića, direktora Javnog preduzeća za urbanizam Grada Novog Pazara biti odabrana nakon detalnih procena i usaglašavanja stručnih lica.

„Jedna lokacija se nalazi u neposrednoj blizini Pobrđa, druga u Izbicama, dok treća pripada tutinskoj opštini. Konačan izbor zavisi od mnogo parametara i o tome će odlučivati stručni tim. Neki od tih parametara su veličina aerodroma i pristup lokaciji a naš sledeći korak je izrada planske dokumentacije”, kazao je direktor Preduzeća za urbanizam Suat Ljajić.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO