Naslovna Featured Istaknuto Bilgič zahvalio Ljajiću za rad na unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Turske

Bilgič zahvalio Ljajiću za rad na unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Turske

bilgic-zahvalio-ljajicu-za-rad-na-unapredjenju-ukupnih-odnosa-srbije-i-turske

NOVI PAZAR/BEOGRAD – Predsednik Socijaldemoktratske partije Srbije Rasim Ljajić primio je danas u oproštajnu posetu odlazećeg abmasadora Turske u Beogradu Tanžu Bilgiča. Tokom sastanka, dvojica sagovornika sa zadovoljstvom su konstatovala da je Bilgič bio ambasador u vreme najboljih mogućih političkih i ekonomskih odnosa Srbije i Turske.

Trgovinska razmena između dve zemlje, istakli su Ljajić i Bilgič, višestruko je uvećana u prethodnih nekoliko godina, a takođe je značajno povećan i broj turskih investicija u Srbiji.

Predsednik SDP Srbije Ljajić i ambasador Bilgič razgovarali su i o projektima koje u našoj zemlji realizuje Turska agencija za međunarodnu saradnju (TIKA), a čiji se završetak očekuje do kraja ove godine, kao i o novim ulaganjima turskih investitora u Srbiji.

Ljajić i Bilgič izrazili su i očekivanje da će otvaranje Generalnog konzulata Turske u Novom Pazaru dodatno ojačati veze privrednika iz Sandžaka sa poslovnim ljudima iz Turske, posebno sa onima čije je poreklo sa naših prostora.

Tanžu Bilgič je izrazio posebnu zahvalnost Rasimu Ljajiću za jačanje, afirmaciju i unapređenje ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Turske.

indeksonline.rs

Exit mobile version