Bil Klinton najbogatiji američki predsjednik

 

FOTO: ARHIVA

Bil Klinton najbogatiji američki predsjednik

Najbogatiji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je Bil Klinton, koji je tu funkciju obavljao u dva mandata između 1993. i 2000. godine.

Njegova imovina se procjenjuje na oko 80 miliona eura.

Iako je za vrijeme njegova dva mandata bilo nekoliko kontroverzi, poput seksualne afere sa Monikom Levinski i nekoliko vojnih kampanja po svijetu, Bil Klinton je ostao najpopularniji američki predsjednik poslije Drugog svjetskog rata naovamo, piše “Biznis & Finance”.

Kada je stupao sa dužnosti prije 13 godina, čak 66 odsto Amerikanaca imalo je o njemu pozitivno mišljenje, najviše zahvaljujući tome što ekonomija SAD nikada nije bolje stajala. Razlog za ekonomski preporod zemlje SAD u tom periodu ležao je u promjeni poreske politike koju je prethodno nametnula administracija Džordža Buša seniora.

Danas Bil Klinton nastavlja da zarađuje čestim održavanjem političkih i motivacionih govora, za koje američki mediji kažu da dostižu cijenu od 100.000 dolara. Jedna od takvih konferencija održana je i u Crnoj Gori 2011. godine, u Budvi.

Osim predavanja o miru i napretku u svijetu, Klinton dobro zarađuje i od knjiga. Njegova tri memoarska izdanja dostigla su astronomske tiraže i doprinijele njegovom bogatstvu, koje mu omogućava lagodan penzionerski život.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO