Bibić: Sjajan je osećaj dva puta pobediti Igidera

Posle sjajnih trka u Budimpešti na 1.500, te Roveretu i Hožovu na 3.000 metara, atletičar Novog Pazara Elzan Bibić se u Novom Pazaru sprema za naredni nastup u Belinconi, gde će 14. septembra trčati 1.500 metara.

“I za mene je bilo iznenađenje da dva puta pobedim svetskog asa kakav je Abdalati Igider. Svi znamo ko je on u svetu atletike. Prvi put sam trčao s takvim velikanima i prvi put sam ih dobio. Posle pobede i državnog rekorda u Roveretu, dobio sam na samopouzdanju. Imam želju da još više napredujem i da beležim još bolje rezultate”, rekao je Bibić

Do kraja sezone na stazi sledi još jedan pokušaj da na 1.500 metara, u njegovoj osnovnoj disciplini,  ostvari rezultat na nivou 3:35 minuta.

Ako se stvari nameste kako treba, možda bi u švajcarskoj Belinconi mogao da bude ugrožen i rekord Srbije u vlasništvu Dragana Zdravkovića od 3:34,85 minuta iz 1983. godine.

“Biće jaka konkurencija jer je to poslednji miting ove sezone. Verovatno će doći mnogo velikih imena. Probaću da popravim lični rekord od 3:35,07 minuta. Posle Belincone, spremaću se za kroseve i ulične trke”, najavio je Bibić.

Njegov povratak na najveću svetsku scenu komentarisao je i trener Rifat Ziljkić:

“Bez posebnih bazičnih priprema i nekog većeg obima rada, uspeo je da iznenadi mnoge. Zbog visokih temperatura u Novom Pazaru, otišao je na Peštersku visoravan, a treninge brzinske izdržljivosti radio je na našem Atletskom stadionu. To što ga je i dovelo u atletiku, sada ga je vratilo na velika vrata”, ocenio je Ziljkić.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO