Bibić prva zvezda 24. Ramazanske ulične trke (utorak, 15.00)

Osvajač bronzane medalje u disciplini 3.000 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu Elzan Bibić biće glavna zvezda 24. Ramazanske ulične trke u Novom Pazaru, najavili su danas organizatori.

“Naš grad prepoznaje se po Ramazanskoj uličnoj trci, s kojom je i počela atletika u Novom Pazaru. Ovde su uvek pobeđivala velika imena, poput Darka Radomirovića ili Elzana Bibića u muškoj, odnosno Amele Terzić u ženskoj konkurenciji. I ove godine ćemo okupiti vrsne srednjeprugaše i srednjeprugašice iz Srbije i regiona”, najavio je direktor trke Rifat Ziljkić.

U utorak od 15 časova, ulicom Stefana Nemanje prošlogodišnje titule braniće Novopazarci Bibić i Teodora Simović.

Osim seniora i seniorki, podeljeni po razredima trčaće učenici i učenice novopazarskih osnovnih škola.

“Najbolja pozivnica za sve ljubitelje ‘kraljice sportova’ je medalja Elzana Bibića iz Istanbula. Čestitam mu, kao i njegovom treneru, klubu, gradu i lokalnim sportskim institucijama”, kazao je predsednik Atletskog kluba Novi Pazar Tihomir Gudić.

Grad Novi Pazar pokrovitelj je trke, koju organizuju gradski atletski kolektiv, Sportski savez i Ustanova za sport.

“Siguran sam da će ovogodišnja manifestacija nadmašiti prethodnu i da ćemo biti zadovoljni. Pozvao bih profesore i direktore svih škola da pozovu učenike da uzmu učešće”, kazao je generalni sekretar pazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović.

Kao gosti 24. Ramazanske ulične trke najavljeni su ministar sporta Srbije Zoran Gajić i direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.

M. Minić

The post Bibić prva zvezda 24. Ramazanske ulične trke (utorak, 15.00) appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO