BIA i Gašić protiv Dumanovića: Saslušanje zbog izjave da SNS i BIA dele pare od droge

BEOGRAD – Bivši pripadnik Odeljenja za dokumentovanje i opservaciju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Milan Dumanović biće u ponedeljak, 7. juna, saslušan u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu povodom krivične prijave koju je protiv njega podnela Bezbednosno informativna agencija (BIA).

Dumanović, koji je član Pokreta Oslobodjenje, izjavio je za “Danas” da je za 18. jun zakazano i prvo ročište po privatnoj tužbi koju je protiv njega “zbog povrede ugleda i časti” podneo direktor BIA Bratislav Gašić

I krivična prijava i privatna tužba podnete su nakon što je gostovao u emisiji “Utisak nedelje” 18. aprila, kada je u više navrata ponovio da “Srpska napredna stranka (SNS) i BIA dele pare od droge”.

“Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška gradjana tim merama”, navedeno je u krivičnoj prijavi BIA.

Dumanović je, reagujući, izjavio je da je to učinjeno da se zastraše i obeshrabre svi pripadnici sektora bezbednsoti koji “razmatraju da izadju u javnost sa podacima o nezakonitim radnjama svojih nadredjenih”.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO