Naslovna Mobile Auto BG: Priznanja za Ford Mustang i Volvo XC90

BG: Priznanja za Ford Mustang i Volvo XC90

Na upravo održanom sajmu automobila BG Car Show, Ford Mustang je poneo titulu sportskog automobila godine u Srbiji, dok je Volvo XC90 proglašen za automobil godine u SUV kategoriji.

Zavesa je spuštena na BG Car Show 2016, gde su i ove godine po prvi put u Srbiji prikazani brojni novi modeli. Najbolji među njima su nagrađeni su titulama i priznanjima u različitim izborima i kategorijama.

Tako je pretposlednjeg dana sajma, novi Ford Mustang nagrađen Oskarom za sportski automobil godine od strane Automobilskog foruma, udruženja automobilskih novinara i drugih stručnjaka u oblasti automobilizma, dok je prvog dana Volvo XC90 proglašen za automobil godine Srbiji u SUV kategoriji, a ovo priznanje dodelila mu je Asocijacija nezavisnih automobilskih novinara.

Šesta generacija legendarnog američkog modela je predstavljala je pravi magnet za publiku svih sedam dana sajma automobila. Novi Mustang dolazi u dve karoserijske verzije – kupe i kabrio, u opcijama sa moćnim V8 od 5.0 litara (419 KS) i 2.3 EcoBoost motora (314 KS). Početna cena u Srbiji, za model sa EcoBoost motorom je 43.720 evra, dok Mustang GT V8, istovetan primerku izloženom na sajmu ( koji je prodat prvog dana), košta 48.560 evra.

197822482256f528215830c760286051_v4_big

Još jedan model iz portfolija kompanije Grand Motors, koja je uvoznik i prodavac vozila marki Ford, Volvo i Infiniti, nagrađen je na ovogodišnjem sajmu. U pitanju je novi Volvo XC90, koji kao najbezbedniji SUV na svetu predvodi novu strategiju ovog proizvođača sa ciljem da do 2020. godine svi Volvo automobili budu toliko sigurni da u njima niko neće izgubiti život ili biti ozbiljno povređen.

U novi XC90 premijerno je ugrađen Run-Off Road Protection sistem koji ublažava posledice proklizavanja vozila s puta i kontinuirano štiti putnike sve do potpunog zaustavljanja vozila. Dodatno je poboljšan i City Safety sistem, koji neprekidno skenira položaj i kretanje drugih vozila oko automobila.

Exit mobile version