Bezbednost: Pojačana aktivnost policije (FOTO)

”Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon. Zakon je isti za sve, u svakom delu Republike Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude“ izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je sinoć došao u Novi Pazar, a nakon poslednjih incidenata koji su se dogodili u ovom gradu.

Vulin je još istakao da međusobno razračunavanje kriminalaca ne sme da bude moguće, ne sme da se dešava u Novom Pazaru i ni u jednom delu zemlje i najavio dolazak žandarmerije koja je već od danas u Novom Pazaru.

”Prisustvo policije će biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta“ rekao je on i istakao da svi građani Novog Pazara mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

”Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Ni jedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje“, rekao je Vulin.

Vulin je građane Novog Pazara zamolio da u akcijama policije ne traže politiku i zatražio od njih da policiji pomognu i da učestvuju u borbi da grad bude bezbedan.

Podsetimo, u poslednja tri dana u Novom Pazaru desilo se nekoliko incidenata u kojima je teško povređeno više lica, među njima i žena slučajni prolaznik. Pripadnici žandarmerije stigli su u Novi Pazar. Raspoređeni su na više mesta u gradu i oko njega. Građani sa kojima smo razgovarali kažu da su zadovoljni akcijom žandarmerije.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO