BEOGRAD – U Kliničko-bolničkom centru “Bežanijska kosa”, koji je od ponedeljka ponovo u kovid sistemu, na lečenju je oko 250 pacijenata, a kapaciteti te ustanove su skoro popunjeni.

Pomoćnik direktora KBC ”Bežanijska kosa” Bogdan Crnokrak je rekao da je intenzivna jedinica u toj bolnici puna i da je od 20 mesta samo jedno slobodno, što, kako kaže, pokazuje da veliki broj pacijenata zahteva intenzivniju terapiju.

On je za TV Pink rekao su kliničke slike sada teže i da su mlađi pacijenti.

”Drugačiji su biohemijski nalazi u odnosu na prethodni talas. Još uvek sagledavamo kliničke slike, tek smo pet dana u novom kovid sistemu i za nekoliko dana ćemo imati preciznije analize”, naveo je Crnokrak.

Dodao je da najmlađi pacijent ima 28, a najstariji 88 godina.

Crnokrak je rekao da je posle samo pet dana od vraćanja u kovid sistem popunjenost kapaciteta te bolnice skoro 95 odsto.

”Ono što je dobro jeste to što ćemo za nekoliko dana određeni broj pacijenata pustiti na kućno lečenje i oslobodićemo deo kapaciteta. Očekivali smo da će, kada izađemo iz kovid sistema, to ići nekim drugim putem, da će i druge bolnice postepeno izlaziti iz sistema, ali dogodilo se suprotno”, rekao je Crnokrak.

indeksonline.rs