Naslovna Featured Istaknuto Besplatna škola plivanja za decu slabijeg materijalnog stanja

Besplatna škola plivanja za decu slabijeg materijalnog stanja

besplatna-skola-plivanja-za-decu-slabijeg-materijalnog-stanja

Grad Novi Pazar i ovdašnja Ustanova za sport, u saradnji sa plivačkim klubovima Delfin 2007 i Novi Pazar, od 16. do 28. avgusta na gradskom bazenu organizuju besplatnu školu plivanja za decu slabijeg materijalnog stanja.

Škola je pre svega namenjena deci čiji su roditelji primaoci socijalne pomoći i deci bez roditelja starosne dobi od pet do 16 godina.

“Prijave se vrše radnim danima u kancelarijama gradskog Sportskog saveza ili putem telefona, koji će biti istaknut na stranicama Sportskog saveza i Ustanove za sport. Zahvalni smo trenerima naših klubova, a želimo da slične programe ubuduće organizujemo i kada su ostali sportovi u pitanju”, rekao je direktor Ustanove za sport Novi Pazar Emir Mehmedović.

Trener Plivačkog kluba Novi Pazar Halil Bačevac izrazio je zadovoljstvo što je pokrenuta ovakva akcija.

“Rado smo se odazvali. Bitno je da deca najpre proplivaju, a potom i da postanu dobri plivači. Zavisno od fizičkih sposobnosti, nekih pet do 10 časova je dovoljno da deca nauče da plivaju”, naveo je Bačevac.

Učitelj plivanja u Plivačkom klubu Delfin 2007 Irfan Gračanin najavio je da postoji šansa da škola potraje i duže nego što je planirano.

“Ako bude uslova, mozemo da radimo i tokom septembra. Dobro je što je pokrenuta ova akcija. Cilj projekta je da u Novom Pazaru nema čoveka koji ne zna da pliva”, kazao je Gračanin.

M. Minić

Exit mobile version